Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

Albaraka Mobil Şube faaliyete başladı

Albaraka Mobil Şube faaliyete başladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 11:47:55

Albaraka Mobil Şube faaliyete başladı
Albaraka, bankacılık işlemlerini akıllı cihazlara taşıdı. Albaraka Mobil Şube ile hizmet ağını geliştiren Albaraka'nın, yeni uygulamasıyla, Touch ID teknolojisini kullanan ilk katılım bankası olduğu kaydedildi.

Albaraka'dan yapılan açıklamaya göre, banka, teknoloji bankacılığında yeni bir hizmeti faaliyete geçirdi. Bankacılık işlemlerinin akıllı cihazlar üzerinden yapılabilmesi için tasarlanan Albaraka Mobil Şube uygulamasını başlatan Albaraka, müşterilerine akıllı cihazlardan hesapları inceleme, kredi kartı işlemleri ve para transferi gibi işlemleri yapma fırsatı veriyor.

Bankanın, basit işlem adımları, kolay ve hızlı işlem imkanıyla ön plana çıkan uygulamasında Touch ID teknolojisini kullanan ilk katılım bankası olduğu belirtildi. Albaraka müşterileri, iOS 8 işletim sistemli ve Touch ID özellikli iPhone ile Mobil Şube'ye şifre tuşlamadan, cihazlarında kayıtlı parmak izi ile girebilecek, mobil şube üzerinden gerçekleştirilecek havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmayacak.

Albaraka Mobil Şube uygulamasıyla, hesapların incelenmesi, kredi kartı işlemleri ve para transferi başta olmak üzere; döviz, anlık kıymetli maden alış - satış işlemleri, döviz hesaplama işlemleri gibi çok sayıda bankacılık işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Mobil Şube uygulamasında işlem limitleri günlük hale gelirken, internet şubesi limitleri ile ortak kullanılıyor. Mobil Şube'yi kullanmak için internet şubesine üye olmaları yeterli olan Albaraka müşterileri, internet bankacılığı üyeliği bulunmaları halinde, uygulamayı cihazlarına yükleyip, internet şubesi şifresiyle işlem yapabilecek. iOS 7.0 ve üstü işletim sistemli bir iPhone, iPad veya Android 4.0 ve üstü işletim sistemli bir telefon uygulamayı destekliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, şunları kaydetti:

"Bankacılıkta teknolojik ilerlemeyi yakalamak ve bir adım öne çıkmak adına yapacağımız yenilikleri sürdüreceğiz. Bankacılık sektöründe teknolojiyi yakalamak hem verdiğimiz hizmeti hem müşteri portföyümüzü geliştirmek adına bizim için önemli. Hizmet kalitemizi her anlamda arttırmak ve günümüzün gerekliliklerine uyum sağlamak için gelecek dönemde de teknoloji merkezli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. KOBİ bankası olduğumuzu her yerde hatırlatmaktan büyük onur duyuyoruz. Yakın gelecekte teknolojik bankacılık da nazarımızda KOBİ bankacılığı kadar önem kazanacak."

Haber Ara