Dolar

32,3821

Euro

34,9985

Altın

2.326,14

Bist

9.079,97

Alanya'da HDP binasına saldırı

Alanya'da PKK'nın saldırılarını kınayan grup ile HDP'liler arasında çıkan taşlı sopalı kavgaya polis müdahale etti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-17 00:41:03

Alanya'da HDP binasına saldırı

Son dönemlerde PKK'nın saldırılarını giderek arttırmasıyla birlikte ülke genelinde tepkiler de sürüyor. Antalya'nın Alanya ilçesinde saldırıları protesto etmek amacıyla bir araya gelen grup ile HDP'liler arasında yaşanırken, HDP binasına ve Kürt vatandaşlara ait işyerlerine saldırı yapıldığı öne sürüldü.

Ajansların haberine göre; Alanya'da tehlikeli gerginlik! Son günlerde yaşanan olayları protesto etmek isteyen grup HDP binasına Türk bayrağı astı. Kürt vatandaşlara ait olduğu iddia edilen bazı işyerlerine yönelik saldırılar sonrası ilçede gerginlik artarken HDP'liler ile protestocular arasında zaman zaman taşlı sopayı kavgalar yaşanıyor.

Alanya'da, son günlerde yaşanan saldırıları kınamak isteyen bir grup, HDP binasına Türk bayrağı astı. Olaya tepki gösteren HDP'lilerin polise saldırmasının ardından, grup ile HDP'liler arasında taşlı sopalı kavga çıktı.

Alanya ilçesinde toplanan bir grup, PKK'nın eylemlerine tepki göstermek için Atatürk Anıtı önünde toplandı. Grup buradan Atatürk Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. HDP ilçe binasına yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Gruptan ayrılan bir kaç kişi HDP ilçe binasına Türk bayrağı astı.

HDP'li grup ile kalabalık arasında daha sonra taşlı sopalı kavga çıktı. Polis, göz yaşartıcı gazla olaya müdahale etti. HDP'li grup daha sonra olay yerinden uzaklaşırken diğer grup ise sokak aralarında HDP'lileri kovaladı.

Sokak aralarına dağılan göstericiler TOMA ile dağıtılmaya çalışılırken jandarma ekipleri de müdahaleye destek verdi. Esnafın kepenk kapattığı olaylar sırasında 1 polis ile 9 gösterici yaralandı.

Bu arada Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Tanrıseven'in dağılmaları uyarısında bulunan grup, ikazlar üzerine dağıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara