Dolar

32,5356

Euro

34,8206

Altın

2.435,67

Bist

9.734,35

Alacağınız aracın motoruna bakın

İkinci el almayı planladığınız aracın motorunu görmeden, randımanına şahitlik etmeden alım sürecini tamamlamayın. Bunun için bazı yöntemlere başvurmanız yararınıza olacaktır...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-25 18:58:39

Alacağınız aracın motoruna bakın

İkinci el araç alırken, alacağınız araç hakkında sağlam bir bilgiye sahip olmanız gerekiyor.Bunun için çevrenizde araçtan anlayan ya da tecrübe etmiş kişilerin bulunması faydanıza olacaktır. Oto sanayisinden sözünüzün geçtiği kişiyi yanınızda götürmeniz ise en kaydadeğer hareket olacaktır. Peki tek başınıza, satın almayı düşündüğünüz araç karşısında ne yapmalısınız.

Aracın beyni motor burada ilk bakılması ve merak edilmesi gereken parçadır.
İyi bir motorda neler bulunup bulunmadığı noktasında ise şunlara kulak vermeniz gerikiyor:

Fiziki kontrol önemli

Almayı planladığınız aracın motoruna, önce motor çalışmazken yani sabitken bakın. Kaput açılınca motorun genel durumuna göz atın. Kaputu açtırdığınızda hortumlar ve kablolar ne durumda bunu değişik açılardan gözlemleyin. Gelişigüzel bantlanmış salkım saçak bantlı motorlardan kaçının.

Söküp bakabilirsiniz

Motorun sağ ve solundan yağ kaçağına bakın. Yağ kapağını söküp etrafında kir pas var mı yok mu? Bu durum motor hakkında bilgi verir. Kapağın temiz olması önerilir.
Yağ çubuğunu elinize alın partikillü bir yağ mı saf yağ mI? gözlemleyin.Partikül ve metal parçalı yağ çubuğu varsa soruna işaret eder.Aracın su seviyesine de bakılmalı.Normal sınırlar içerisinde değilse motorla ilgili sıkıntıyı gösterecektir.

Marşı nasıl alıyor?

Motor ilk marşı rahat alıyor mu? Geç marş alma motor sorununa delalettir. Motor soğukken eksoz gazına bakmayı da ihmal etmeyin. Motor arıza lambasının yanıp yanmadığını kontrol etmek önemli.Aracı çalıştırın ve devir saatine bakın.Devir saatinden devri gözlemleyin devir saati yani rölanti sabit kalmalı öyle değilse; ateşleme sorununa işaret edebilir.Subap sorunu da olabilir. Devir saatinin inip çıkması iyi bir durum değil.
Araç ısındığında egzoza dikkat kesilin. Pat pat ses varsa ateşleme ya da katalizör sorunu ortaya çıkabilir

Yağ çubuğu bölgesine iyi bakın

Aracın yağ çubuğunun olduğu yerden yanık yağ kokusu ile birlikte gri duman geliyorsa ve yoğun yağ sıçratması bulunuyorsa motorun randıman veremeyeceğini anlayabilirsiniz.

Aracı yorarak test edin

Aracın iç ve dış parçalarını iyice kontrol ettikten sonra aracı biraz kullanın.Aracı yormaya çalışın. Bu sürüşten sonra aracın motor yağı koyma yerini kontrol edin bir köpüklenme var mı? Bu durum aracın motorunun açılması gerektiğine işaret ediyor.

Sesini dinleyin

Alacağınız aracın motor sesini dinliyin. Sağlıklı bir çalışan motorla karşı karşıya iseniz kulağınıza rahatsız edeci bir ses gelmez. Motor sesinden başka sesler de kulağınızı turmalıyorsa bir sorunun mevcudiyetinin delilidir.

Motor yağına göz atın

Aracın motor yağının renginin kontrol edilmesi ve kıvamına bakılması lazım. Aracın motoruna motor yağ katkısı konulması halinde motor ne kadar bitikse de egzozdan mavi duman gelmez ya da yağ çubuğundan duman çıkmaz.

Egzoz dumanlarını kontrol edin

Aracın gazına bastığınızda egzozundan gelen duman da size belli fikir verir. Mavi duman gelmesi araçta sorunlar olduğunun göstergesi.Bu duman subaplardan ve segmanlardan (içten yanmalı motorlarda yanma sonucu meydana gelen ısı enerjisini mekanik enerjiye çeviren parça) kaynaklı olabilir ve size maliyet çıkarabilir. Egzozdan yoğun beyaz duman gelmesi aracın contasının bitikliğinin göstergesi. Egzozdan siyah duman gelmesi ise enjektör ve egr valfi arızalarından kaynaklıdır.

Haber Ara