Dolar

32,3586

Euro

35,0084

Altın

2.326,77

Bist

9.079,97

Ala: Teröre karşı küresel iş birliği gerek

İçişleri Bakanı Ala, 'Teröre karşı etkili bir küresel iş birliği gerekiyor. Bunu yaparken de herhangi bir ayrım yapmaksızın iş birliğine girişmelidirler.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 17:09:14

Ala: Teröre karşı küresel iş birliği gerek

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde, gazetecilere Fransa'daki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Fransa'nın karşı karşıya kaldığı menfur saldırı nedeniyle Fransız halkına taziyelerini ileten Ala, şunları söyledi:

"Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Zaman zaman dile getiriyoruz, gerçekten çağımızda dünya terörle savaş halinde ve teröre karşı bir savaş veriyor. Burada defalarca altını çizerek belirttiğimiz bir husus şudur; teröre karşı etkili bir küresel iş birliği gerekiyor. Uluslararası iş birliği gerekiyor. Ülkelerin bununla baş etmesinin en önemli şartı, kararlı, etkili ve anlamlı iş birliği yapmalarından geçer. Bunu yaparken de herhangi bir ayrım yapmaksızın iş birliğine girişmelidirler."

"Bazen ayrım yapıldığını görüyoruz"

Ala, terörün dininin, kimliğinin, milliyetinin ve bir gerekçesinin olamayacağına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör, amasız, fakatsız ve nereden geldiğine, kime yöneldiğine bakılmaksızın lanetlenmelidir ve karşı durulmalıdır. Bu konuda hiçbir yardımlaşmadan imtina edilmelidir. Dünyanın beklediği de bizimde söylediğimiz budur. Biz yıllardır terörle mücadele ediyoruz. Şimdi de etkili bir mücadele yürütüyoruz. Zaman zaman Türkiye'nin karşılaştığı, Türkiye'ye saldıran teröristlere karşı, bazen bizim reddettiğimiz ayırımların yapıldığını görüyoruz."

Başta gelişmiş ülkeler olamak üzere bütün ülkelere çağrı yaptığını ifade eden Ala, "Bir yerde terörist faaliyet, bir terörist saldırı varsa, onun kimi ne kadar etkilediğine bakılmaksızın, mutlaka topyekün karşı durulmalıdır ve bütün istihbarat paylaşımları, iş birlikleri derhal yerine getirilmelidir ve burada hiç bir bilgi belge esirgenmemelidir." diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara