Dolar

32,3314

Euro

35,0675

Altın

2.308,48

Bist

9.079,97

Ala: Jandarma'da terfilerden İçişleri sorumlu olacak

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, jandarma terfilerinin Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınarak İçişleri Bakanlığı'na verildiğini açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 11:35:19

Ala: Jandarma'da terfilerden İçişleri sorumlu olacak

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Habertürk televizyonunun sorularını yanıtladı. Âlâ, jandarma terfilerinin Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınarak İçişleri Bakanlığı'na verildiğini açıkladı. "Jandarma'da orgeneral yoktu, o da ihdas edildi." diyen Âlâ, bu kuvvetlerin kıyafetinin de değişeceğini belirtti ve şunları söyledi:

"Jandarma ve Sahil Güvenlik'te generallik, albaylık diğer tüm rütbeler duruyor. Ama hangi rütbeye kimin general, kimin albay olacağına, nasıl terfi edileceği, terfiler ve tayinler Emniyet'te olduğu gibi Bakanlık'ta olacak. Ben imzalayacağım, Başbakanımız imzalayacak ve Cumhurbaşkanımız imzalayacak. Üçlü kararnameyle olacak. Bu hesap verebilirliği artıracak, önceden tedbir alma imkânını artıracak, kuvvetin bölünmesini sağlayacak"

Rütbeler değişecek mi ?

Bakan Ala, "Rütbeler değişecek mi ?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Rütbelerde herhangi bir değişiklik yapmıyoruz. Teğmenden genererale kadar rütbeler var. Jandarma'da orgeneral yoktu, o da ihdas edildi... Jandarma'da tümgeneral, korgeneral, albay, yarbay var. Bunların terfi sistemi Askeri Şura'daydı, aldık; artık İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın kararıyla yapılacak. Genelkurmay dizayn ediyordu artık İçişleri Bakanlığı yapacak"

İçişleri Bakanı Ala, Jandarma'nın kıyafetlerini yenileyeceklerini de açıkladı.

Haber Ara