Dolar

32,5875

Euro

34,6701

Altın

2.525,16

Bist

9.524,59

Ala'dan koalisyon yorumu

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, yeni hükümetin kurulmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 23:24:21

Ala'dan koalisyon yorumu

Ajansların haberine göre; Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, yeni hükümetin kurulmasına yönelik koalisyon çalışmalarında milletin menfaatlerini önceleyeceklerini söyledi. Ala, Millete herhangi bir maliyet ödetmeden, en doğru seçeneğin üzerinde durduklarını ifade etti.

Efkan Ala, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Müceldili Konağı'nda verilen iftarda yaptığı konuşmada, hemen her ülkede ramazan ayında Müslümanların bir araya geldiğini, sosyal statülerini bir kenara bırakarak ekonomik gelirlerine bakmadan, zengin fakir, eğitimli eğitimsiz, bilenle bilmeyenlerin gecelerini idrak ettiğini söyledi.

KOALİSYON ÇALIŞMALARI

Ala, toplantıdan ayrılırken bir soru üzerine seçim sonrası yeni hükümetin kurulmasına yönelik koalisyon çalışmalarıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milletimiz için memleketimiz için neyin en doğru seçenek olduğunu yetkili kurullarımızda değerlendiriyoruz ve sayın Başbakanımızın başkanlığında bütün kurallar toplandı. Milletvekilleri, diğer parti üyelerimiz kendi görüşlerini söylediler. Bu çerçevede milletimizin menfaatini önceleyen, millete herhangi bir maliyet ödetmeyecek en doğru optimal seçenek neyse onun üzerinde duruyoruz, onu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. İnşallah memleketimize, milletimize hayırlı bir sonuç elde ederiz."

Programa AK Parti Erzurum milletvekilleri Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Vali Ahmet Altıparmak, Ağrı Valisi Musa Işın, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, akademisyenler, kamu kurumlarının yetkilileri ile iş adamları katıldı.

Haber Ara