Dolar

32,5536

Euro

34,8931

Altın

2.434,10

Bist

9.645,02

Al-Khaleej Online haber sitesi: Erdoğan ve Trump yakında buluşmaya hazırlanıyor

Türkiye ile ABD arasında S-400 krizi sürerken; Londra merkezli 'Al-Khaleej Online' haber sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın yakında buluşmaya hazırlandıklarını yazdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-23 14:10:59

Al-Khaleej Online haber sitesi: Erdoğan ve Trump yakında buluşmaya hazırlanıyor

Türkiye ile ABD arasında S-400 krizi sürerken, Londra merkezli "Al-Khaleej Online" haber sitesi, üst düzey bir Türk yetkilisinin Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump 'ın önümüzdeki Haziran ayı sonunda Japonya'da yapılacak G20 Zirvesi'nde bir araya gelebileceğini söylediğini aktardı.

İsmini açıklamak istemeyen Türk yetkili, ‘Al-Khaleej Online' yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump'ı Türkiye'yi ziyaret etmeye davet ettiğini ve ABD başkanının daveti kabul edeceğine dair “olumlu işaretler” olduğunu belirterek, "Şimdi buluşma için bir tarih üzerinde çalışıyoruz; ancak zaman henüz belirlenmedi, Japonya'daki G20 zirvesi, ya da öncesinde de buluşabilirler“ dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, ABD Başkanı Donald Trump'ın haziranda Normandiya çıkarmasının yıl dönümü için Avrupa'yı ziyaret edeceğini belirterek, "Hemen onun arkasından gelip gelmemeyi gözden geçiriyordu ama geçerken uğramak yerine belki bir ay sonra daha geniş kapsamda Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini söylüyorlar. Kesin tarih henüz belli değil" demişti.

Haber Ara