Dolar

32,5602

Euro

34,8680

Altın

2.438,45

Bist

9.645,02

Al Jazeera sunucusu: Mursi eceliyle ölmedi, Sisi'nin eliyle katledildi

Al Jazeera sunucularından Hosam Yahia, Muhammed Mursi için paylaştığı mesajda 'Mursi eceliyle ölmedi, Sisi'nin eliyle katledildi' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-18 13:34:47

Al Jazeera sunucusu: Mursi eceliyle ölmedi, Sisi'nin eliyle katledildi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Sisi rejiminin sağlık hizmeti almasını engellemesi üzerine 6 yıllık yargılanma sürecinin sonunda hayatını kaybeden Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için dünyanın dört bir tarfaındna mesajlar yayınlanıyor. 

Bu mesajlardan biri de Al Jazeera'nin ünlü sunucularından Hosam Yahia'dan geldi. Yahia, Twitter hesabından paylaştığı mesajda "Hücre cezası, ağır hasta olmasına rağmen tedavisinin engellenmesi, sinsice yapılan bir cinayettir... İlaçtan mahrum edildi, tutukluluğu süresince iki sefer hariç ailesinin ziyaret etmesi engellendi. Mursi eceliyle ölmedi, Sisi'nin eliyle katledildi" dedi.

2019-06-18_13h38_49

Dün akşam saatlerinde mahkemesi görüldüğü sırada fenalaşan Muhammed Mursi, hayatını kaybetti. Olay sonrası Sisi'nin baskıcı rejiminin sürdüğü Mısır'da Mursi'nin cenazesine katılım yasaklandı, cenazenin köyüne defnedilmesine ve memleketinde gıyabi cenaze namazı kılınmasına izin verilmedi, ülke genelinde alarm durumuna geçildi. Ardından Mursi'nin cenazesi sabaha karşı ailesine teslim edildi ve basının da katılımının yasak olduğu bir törenle defnedildi. Naaşının nereye gömüldüğüyse bilinmiyor.

Haber Ara