Dolar

32,3659

Euro

34,9597

Altın

2.324,82

Bist

9.079,97

'Akyaka, Allah'ın neredeyse bütün güzelliklerini bahşettiği bir bölge'

Muğla'da, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce 'Akyaka'nın Dünü Bugünü Yarını' konferansı gerçekleştirildi- Genel Müdürü Tekinsoy:- 'Akyaka dünyada nadir bulunan flora ve faunası, Kadın Azmağı, ılıman iklimi, zengin kuş çeşitliliği, arkeolojik zenginliği, 5 kilometrelik mavi bayraklı kumsalı, mimarisi, termik rüzgara sahip dünyadaki önemli kitesurf alanıyla Allah'ın neredeyse bütün

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-09 15:44:37

'Akyaka, Allah'ın neredeyse bütün güzelliklerini bahşettiği bir bölge'
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Akyaka'nın dünyada nadir bulunan flora ve faunası, Kadın Azmağı, ılıman iklimi, zengin kuş çeşitliliği, arkeolojik zenginliği, 5 kilometrelik mavi bayraklı kumsalı, mimarisi, termik rüzgara sahip dünyadaki önemli kitesurf alanıyla Allah'ın neredeyse bütün güzellikleri bahşettiği bir bölge olduğunu söyledi.

Tekinsoy, Genel Müdürlükçe Muğla'da bir otelde düzenlenen "Akyaka'nın Dünü Bugünü Yarını" konferansında, dünyanın en güzel koylarının, yeşilin ve mavinin bütün tonlarının, gelecek nesillere aktarılabilmesi ve sürdürülebilir bir korumanın sağlanmasının, öncelikli olarak kirlenmesinin önlenmesiyle mümkün olacağını dile getirdi.

Tüm alt ve üst yapı tesislerinin tamamlanarak doğanın kirlenmesinin önlenmesi gerektiğini aktaran Tekinsoy, şöyle devam etti:

"Bunun için kanalizasyonların cennet gibi koylara akmasını önlemeliyiz. Tabiat varlıklarını korumak için 2018'de gerçekleştireceğimiz proje sayısı 90'dır. Bu projelerden biri de Akyaka Kentsel Tasarım Projesi'dir. Akyaka dünyada nadir bulunan flora ve faunası, Kadın Azmağı, ılıman iklimi, zengin kuş çeşitliliği, arkeolojik zenginliği, 5 kilometrelik mavi bayraklı kumsalı, mimarisi, termik rüzgara sahip dünyadaki önemli kitesurf alanıyla Allah'ın neredeyse bütün güzellikleri bahşettiği bir bölge. Amacımız doğal değerlere zarar vermeden, insanların ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayacak planlamalar yapmak."

Muğla Valisi Esengül Civelek, Akyaka'nın doğal ve kültürel özellikleri bakımından yerli ve yabancı ziyaretçilerin sıklıkla tercih ettiği bir bölge olduğuna dikkati çekti.

Bölgenin dünden bugüne doğal ve kültürel güzelliklerini koruyan sakin şehirler arasında yer aldığını belirten Civelek, "Akyaka, doğa sporları ve turizmine elverişli, huzurlu, şirin bir tatil beldesi olarak sadece Muğla'nın değil, ülkemizin de örneği az bulunacak cennetten bir köşesi." dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Akyaka'nın güzelliğini, değerini fark ettiklerini, onun için bölgede sorumluluk içinde hareket etmeye çalıştıklarını söyledi.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara