Dolar

32,4961

Euro

34,5796

Altın

2.476,42

Bist

9.573,29

AKUT başkanlığına Saydun Gökşin seçildi

AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa eden Ali Nasuh Mahruki'nin yerine bu göreve Saydun Gökşin seçildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-30 12:48:12

AKUT başkanlığına Saydun Gökşin seçildi

AA'nın haberine göre Dernekten yapılan açıklamada, Nasuh Mahruki'nin, AKUT Yönetim Kuruluna ilettiği istifa dilekçesi ile derneğin yönetim kurulu başkanlığından ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini bildirdiği belirtildi.

Yönetim Kurulu toplantısının 28 Kasım'da yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Yönetim Kurulu toplantısında yeni görev bölümü yapılmış ve bugüne kadar Genel Sekreterlik görevini sürdürmekte olan Saydun Gökşin, Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Atalay Alp Genel Sekreterlik, AKUT Kocaeli Ekip Lideri ve eğitmen Recep Şalcı Yönetim Kurulu üyeliği görevine getirilmiştir" denildi.

Asil üyelerin katılımıyla dün derneğin olağanüstü genel kurulunun yapıldığı kaydedildi. Genel kurulda, açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı takiben İl Dernekler Müdürlüğü tarafından iletilen bilgi neticesinde, derneğin bazı tüzük maddelerinde kanuni prosedüre uyumunun sağlanması amacıyla tüzük maddesi değişikliklerinin görüşüldüğü ve değişikliklerin oy birliği ile kabul edildiği anlatıldı.

Derneğin tüzüğüne istinaden Yönetim Kurulu tarafından Ali Nasuh Mahruki'nin AKUT Onursal Başkanı olması önerisinin, olağanüstü genel kurul toplantısında katılan üyelerin oyları ile kabul edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Gerek prensipli ve azimli yapısı gerekse vizyonu ile AKUT'un alanında dünya çapında tanınan ve takdir edilen bir STK olmasında büyük paya sahip olan Onursal Başkanımız Ali Nasuh Mahruki'ye, bugüne dek derneğimize verdiği, karşılığı ödenemeyecek tüm emekleri için sonsuz teşekkür ediyor, Yönetim Kurulu Başkanımız Saydun Gökşin'e, Genel Sekreterimiz Ebru Atalay Alp'e ve Yönetim Kurulu üyemiz Recep Şalcı'ya yeni görevlerinde başarı dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Haber Ara