Dolar

32,5043

Euro

34,9521

Altın

2.429,97

Bist

9.803,30

Aktivistler, Selman’a karşı harekete geçti!

İstanbul Suudi Konsolosluğu'nda gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürmesinden sonra büyük prestij kaybeden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Selman’ın baskı politikalarına tepkiler sürüyor. Bir grup Suudi aktivist, Twitter’dan harekete geçerek yaptıkları paylaşımlarda, “İnsanlar vatandır, yöneticiler aile değil. Vatanın anlamını biliyoruz” denildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-03 01:50:39

Aktivistler, Selman’a karşı harekete geçti!

 

Suudi aktivistler ve muhalifler, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman yönetimine karşı Twitter'dan harekete geçtiler. “İnsanlar vatandır, yöneticiler aile değil” başlıklı Twitter'dan paylaşılan mesajlarda,
“Vatanın anlamını biliyoruz” denildi.

Suudi hapishanesinden tutuklu Salman El Adwda'nın oğlu Abdullah da, aynı etiketle yeni bir şarkı çıkırdı. Çıkardığı şarkının anlamı ise şöyle:
“Insanlar tatmin olurlarsa, Suudiler için ayağa kalkarlar.”
Bu şarkının, toplumun aklına derinden kök salmış eski bir halk şarkısı olduğu dile getirildi.

'ÇILGINCA SUÇ İŞLİYORLAR'

Ünlü Suudi aktivisti Türki Şalhoub ise, ülkedeki yetkilileri eleştirerek “Çılgınca suç işliyorlar.” dedi.
Velihaht Prens Selman'ın yönetimin başına gelmesinden sonra muhaliflere karşı uyguladığı yasakçı ve cezalandırma politikaları hız kazanmış, İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'nda gazeteci Cemal Kaşıkçı karanlık bir cinayete kurban gitmişti.
Suudi hapishanelerinde tutuklu rejim karşıtı akademisyenlere yapılan işkene ve insanlık dışı uygulamalar da Batı ve Amerikan basınında yer almıştı
Kraliyet ailesinin muhalif sesleri susturduğu; aktivistler ve bilim adamları ile yönetime sadık olmayan çok sayıda kişiyi de cezaevlerine tıktığı biliniyordu.

Krallık rejimi, geçtiğimiz son iki yol boyunca ülkede değişim ve adelet talep eden yüzlerce vaiz, eylemci, hukukçuyu ve gazeteciye karşı büyük baskılar uygulamıştı.
Cezaevindeki mahkumlar,ağır fiziksel ve tacizlere maruz kaldğı, yaklaşık 5 kişi de işkence sonucu hayatanı kaybetmişti.

Haber Ara