Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Aktivist Thunberg, AB liderlerinin sessizliğine isyan etti

17 yaşındaki iklim değişikliği aktivisti Greta Thunberg, AB liderlerini ABD'deki 'polis vahşeti ve özgür basına yönelik saldırıları' kınamaya çağırdı. AB ülkelerin sessizliğine tepki gösteren Thunberg, 'Ne kadar süre dayanacağız, izleyeceğiz ve hiçbir şey söylemeyeceğiz?” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-06 13:08:15

Aktivist Thunberg, AB liderlerinin sessizliğine isyan etti

ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, George Floyd isimli siyah Amerikalı erkeğin, bir polis tarafından nefessiz bırakılarak vahşice öldürülmesine yönelik tepkiler sürüyor.

ABD'deki ırkçı cinayetine bir tepki de 17 yaşındaki İsveç'li iklim değişikliği aktivisti Greta Thunberg'den geldi.

Avrupa ülkelerinin sessizliğine tepki gösteren Thunberg, AB liderlerini ABD'de 'polis vahşeti ve özgür basına yönelik saldırıları' kınamaya çağırdı.

75 yaşındaki siyahi Floyd'un polis tarafından yerde boğularak öldürülmesine Twitter hesabından tepki gösteren iklim değişikliği aktivisti Thunberg şunları yazdı:

“Hâlâ AB ve bireysel demokratik uluslar, ABD'deki ırkçı polis vahşeti karşısında susup, serbest basın saldırılarına tepki göstermeyecek, kınamayacak mı?

Ne kadar süre dayanacağız, izleyeceğiz ve hiçbir şey söylemeyeceğiz?”

29262772-8392049-image-a-82_1591361913563


GRETA THUNBERG KİMDİR

Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde gerçekleştirdiği konuşmayla hafızalara kazınan Greta Thunberg'in videosu sosyal medyada en çok paylaşılanlardan biri olmuştu.

Birleşmiş Milletler İklim zirvesi COP24'te iklim değişikliğindeki sözleriyle hafızalara kazınan Greta Thunberg, politikacılara şöyle söylenmişti: "Eğer böyle davranmaya devam ederseniz başarısız olacaksınız. Eğer başarısız olursanız da insanlık tarihinin en kötüleri olarak anılacaksınız."

Thunberg, ABD Başkanı Trump ile sosyal paylaşım sitesi Twitter'da tartışmışlardı.

Greta Thunberg, Time dergisi tarafından 2018'in en etkili 25 gencinden biri seçildi.

Thunberg'in mücadelesi Ağustos 2018'de okulun ilk üç haftası, cuma günleri okula gitmeyip, İsveç Parlamentosu'nun önünde "İklim için okul grevi" yazılı bir pankart taşımasıyla başlamıştı.

Çeviri: Feyza Akyıl

 

 

 

Haber Ara