Dolar

32,5953

Euro

34,7790

Altın

2.406,91

Bist

9.645,02

Aktay: Esad destek olmadan ayakta kalabiliyorsa, buyursun

Aktay, 'Esad Amerika'nın dolaylı, Rusya ve İran'ın doğrudan desteği olmadan halkına dayanarak kendi başına ayakta kalabiliyorsa; buyursun kalsın. Ama kalamıyor.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-03 22:30:53

Aktay: Esad destek olmadan ayakta kalabiliyorsa, buyursun

TIMETURK|HABER MERKEZİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, ABD'nin Esed'in görevi bırakması yönündeki ısrarından geri adım atması ile ilgili Sputnik'e değerlendirmelerde bulundu.

Aktay, "Esad Amerika'nın dolaylı, Rusya ve İran'ın doğrudan desteği olmadan halkına dayanarak kendi başına ayakta kalabiliyorsa; buyursun kalsın. Ama kalamıyor" diye konuştu.

'ABD'NİN ÖNCELİĞİ BAŞINDAN BERİ ESAD'IN GİTMESİ YÖNÜNDE DEĞİLDİ'

Aktay, ABD'nin önceliğinin en başından beri Esed'in gitmesi yönünde olmadığını ifade etti.

Aktay'ın açıklamaları şöyle;

"ABD, Esad'ın gitmesi yönünde söylemsel bir tavır içerisinde bulunmuş olsa da; ABD'nin fiili tavrı kısa bir süre içinde Esad'ın desteklediği, hatta sahaya sürdüğü güçlerle ya savaşmak ya ittifak etmek yönünde oldu. PYD de Esad'ın sahaya sürdüğü ve onun müttefiki olan bir güç. İlk taksitte Esad'ın silahlarını kullanan bir örgüt.

Bir NATO ülkesi, 60-70 tane ülkenin ittifakına sahip bir ülke kalkacak bir terör örgütüyle Suriye'yi kurtaracak. Herkes güler buna; bunun gerçeklik ve geçerliliği olmadığını görmek için çok büyük bir stratejist de olmaya gerek yok. Şu anda yapması gereken aslında basit bir değerlendirme yapmak ve bir teröristle başka bir teröristi defedemeyeceğini görmesi gerekiyor. Gerçek dostları ve sahadaki müttefikleriyle dayanışma halinde olması gerekiyor.

"TEK BAŞINA AYAKTA KALABİLİYORSA, BUYURSUN KALSIN"

"Esad'ın gitmesi" Hitler gitsin mi kalsın mı tartışması yapmak gibi bir şey. Soykırımlar uygulamış, insanlık suçları işlemiş bir insanın kalıp kalmamasını tartışmakla aynı şey. Üstelik de onu (Esad yönetimi) ayakta tutan uluslararası destekler iken. Esad'ın kendi başına ayakta duracak gücü de yok ama halen vazgeçilmez biri olarak görülüyor. Esad Amerika'nın dolaylı, Rusya ve İran'ın doğrudan desteği olmadan halkına dayanarak kendi başına ayakta kalabiliyorsa; buyursun kalsın. Ama kalamıyor."

 

Haber Ara