Dolar

32,5623

Euro

34,7059

Altın

2.413,65

Bist

9.645,02

Aksesuarda seçim sizin ama!

Kadınlarda aksesuar ve takı seçimi bazen zor gibi görünse de birkaç püf nokta ve ufak detaylar ile kolayca seçilebilir bir hal alabiliyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-10 09:18:49

Aksesuarda seçim sizin ama!

 Kadınların vazgeçemediklerinden birisi de aksesuar ve seçimi...

Çoğu kadın bu hususta kafa karışıklığı yaşarken çoğu da kendi tarzını yaratmak adına farklı konseptlere başvurabiliyor.

Aksesuar seçiminde daha net ve daha seçiçi olmak kadar doğru kararlar alarak uygulamak önem arz ediyor

Bunun için de yapılması gerekenler var nasıl mı? 

Her kıyafetin bir rengi ve tonu var. Günlük kıyafetlerin, abiye kıyafetlerin üzerine hangi takıların, aksesuarların takılacağı konusu kadınlar için eğlenceli olduğu kadar ürkütücü gelebilir. Ancak aksesuar ve takı seçimi bazen zor gibi görünse de birkaç püf nokta ve ufak detaylar ile kolayca seçilebilir bir hal alabiliyor. Kadınların en çok kullandığı vazgeçilmez aksesuarlar arasında; kemer, çanta ve takılar yer almakta.

Öncelikle seçilen aksesuarların boyutunun önemli olduğunu bildirmekte yarar var. Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise seçtiğiniz aksesuarı hangi kıyafetle, nerede kombinleyeceğinizdir. Örneğin, çalışan bir bayansanız ofis ortamında çok dikkat çekmeyecek, zarifliğiniz ön plana çıkaracak daha sade ve şık takıları tercih etmelisiniz.

Renk ve elbise uyumu

Renk, elbisenizin en önemli özelliklerinden biridir ve elbisenize benzer şekilde renklendirilmiş aksesuarlar, takılar seçerseniz, kıyafetinizle uyumlu bir denge sağlamış olursunuz
Her kadının tarzı, zevki birbirinden farklıdır. Bazısı klasik giyinmekten hoşlanırken, bazıları da spor parçalar giymeyi daha çok sever. Ancak toplumda takı ve aksesuar dendiği zaman daha çok şık parçaları giymemiz gerekiyormuş gibi bir algı oluşmuş durumda.
Kısa saçlara sahipseniz; gösterişli kolyeler çok duracaktır. Özellikle de kısa saçlı bayanlar için iri küpeler çok hoş ve havalı gözükmelerini sağlamakta.

Saç ve boyun denklemi

Uzun saçlı bayanlar için ise en doğru takı seçimi uzun ve gösterişli küpeler olacaktır. Küçük boyunuz varsa; büyük halka küpelerden ve omuzlara dökülen büyük, uzun küpelerden uzak durmalısınız. Çünkü bu tarz takılar boynunuzun daha da kalın görünmesine neden olur.Kısa bir boyna sahipseniz; gerdanlık seçerken, ince olanları tercih edin. Hatta kalın boynu olan kadınlar kolye takmak yerine bileklik ve yüzük tarzı takılar tercih etmeliler.

Haber Ara