Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Akşener: 'Yargıtay’ın kararını bekleyeceğiz'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Meral Akşener, 'Artık Yargıtay'ın kararını beklemek durumundayız. Bütün taraftar olarak Yargıtay'ın kararını bekleyeceğiz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-22 21:33:33

Akşener: 'Yargıtay’ın kararını bekleyeceğiz'

Amasya'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında tek odaklandıkları konunun MHP kurultayının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi olduğunu belirten Meral Akşener, "Gittiğimiz her yerde artık Milliyetçi Hareket Partisi'nin nasıl iç işi olmaktan çıkıp iktidarın en önemli işi haline gelmişse, şu anda milletimizin de en önemli işi haline gelmiş durumda Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurultayı. Kim seçilecek olmasından bağımsız bu kurultayın yapılabilmesine yönelik müthiş bir halk desteği var. Millet iradesi harekete geçti diyorum ben. Yani bir yürüyüş var. Bu yürüyüş milletin ta kendisi. Elbette ana merkezi Türk milliyetçileri ama baktığın zaman çok daha geniş bir yelpazede bir insan hareket ediyor bu sistemin içinde" diye konuştu.

Bir gazetecinin paralel yapı ile bağlantısı olduğu iddialarına yönelik sorusu üzerine Akşener, "Bu ülkede siyasi olarak yani siyaseten bu ülkede aktif politika yapan ya da bilinen, tanınan insanların içinde iddia ediyorum ki bu bağlantıları olmayan nadir insanlardan birisiyim ben. Nadir siyasilerden birisiyim. Bu kadar net. Şimdi bunu defalarca açıkladım ama. Çünkü bu iş yapıyor. Buradan ekmek yeniyor. Dolayısıyla çerçevelediğiniz zaman o konuda kişiyi savunmaya itiyorsunuz. Bana ne söylenirse söylensin görmemezlikten gelebilirim. Ama asla affetmeyeceğim, asla hoş görmeyeceğim şey benimle beraber yol yürüyen bu arkadaşlarıma bu isnadın yapılmasıdır. Şimdi ölçü o kadar kaçtı ki. Beni koydular. Tamam anladık. Ama imza veren, sadece şahsıma ait değil, biz üç aday imza topladık. Bu üç arkadaşımıza imza teslim eden 548 kardeşimi benim paralelcilikle suçlayanları hoş görmemiz mümkün değil. Bununla ilgili gereken hukuki mücadeleyi başlatıyorum, başlatacağım" şeklinde konuştu.

Haber Ara