Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

Akşener: PKK’nın belini 6 ayda kıracağız

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Samsun’da yaptığı mitingde iktidar oldukları takdirde PKK’nın belini 6 ayda kıracaklarını iddia etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-19 18:23:47

Akşener: PKK’nın belini 6 ayda kıracağız

MHP eski milletvekili Meral Akşener, olağanüstü kongrenin toplanabilmesi için imza veren ve genel merkez tarafından kapatılan Samsun teşkilatını ziyaret ederek Kurtuluş Yolu'nda miting yaptı. Kapatılan teşkilatlarla buluşmaya devam eden Meral Akşener, kongre için imza verdikten sonra disipline sevk edilen eski İl Başkanı Ömer Süslü'nün ev sahipliğinde Samsun'da geldi. Kurtuluş Yolu'nda miting yapan Akşener, “Olağanüstü kongre için yola çıkmış arkadaşlarımızı valilik marifeti ile partimizi kapatıyorlar. Biz de bunu kabul etmediğimizi, kabul etmeyeceğimizi, itirazlarımızı her platformda yerine getireceğimizi göstermek için il başkanımızın şahsında bütün teşkilatımızın yanında olduğumuzu belirtmek için buradayız. Dolayısıyla bu itirazımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Siz kapatacaksınız, biz gideceğiz. Siz kapatacaksınız biz milletimizle beraber, ülkücü irademizle beraber olacağız. Kaçamayacaksınız, bizi yıldıramayacaksınız, korkutamayacaksınız. Şimdi burada sloganları gençler başlatıyor, kadınlar devam ettiriyor. Asıl mesele burada, kadınlar vaziyete el koydu. Bundan kaçış yok” dedi.

İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ BOMBALI SALDIRI

Bugün İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırıya da değinin Akşener, “Bugün İstanbul'un İstiklal Caddesi'nde bir canlı bombanın kendini patlatması sebebiyle şuan itibariyle aldığım bilgiye göre 4 kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Cenabı Hak'tan rahmet diliyorum. Acılı ailelerine sabır diliyorum. Yaralanan kardeşlerime acil şifalar diliyorum. Ama yeter artık, şehit cenazelerini kıldırmaktan, gök ekin gibi biçilmiş gençlerimizin başında sav tutmaktan, ‘canlı bombalar buralara gelir mi' diye korkmaktan yeter artık. Ey AK Parti iktidarı görevini yap. Çözüm süreci dedin, 2.5 yıl gözünü ve kafanı çevirdin. Askeri kışlaya, polisi karakola hapsettin, davul zurnalarla terörist karşıladın” diye konuştu.

PKK'NIN BELİNİ 6 AYDA KIRARIZ

MHP iktidara geldiğinde PKK'nın yüzde 50 eylemlerinin kesileceğinin altını çizen Akşener, “PKK işi bizim işimiz. MHP iktidara geldiği gün PKK'nın yüzde 50 eylemleri kesilir. İcraata başlayınca onlar da artık kaçacak delik arayacaklar. Şehitler ölmez, vatan bölünmez doğrudur ama artık, ey iktidar Habur'da karşıladığın teröristlere alkış tuttun. Ayaklarına çadır mahkemeleri götürdün. Teröristler rahatsız olmasın diye Türk bayrağını ve Atatürk resmini çıkarttın. Sonra döndün Oslo'da Türk devletini PKK ile masaya oturttun. Sonra çözüm süreci dedin mülki idare amirlerine, kaymakamlara, emniyet müdürlerine, valilere, komutanlara ‘başını çevir' dedin. Biz iktidara gelince önce hırsızlar kaçacak. Mutlaka hesap verecekler. Bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Kardeşlik hukukumuzu sonuna kadar koruyacağız ve tesis edeceğiz. Ahaliyi ayıracağız ama PKK'yı varya o gök ekin gibi biçilen çocuklarımıza, o silah sıkan elleri kolundan kıracağız. Biz terör mücadelesini biliyoruz, sizde biliyorsunuz. İddia ediyorum MHP iktidarında PKK'nın belini 6 ay içersinde kırmazsak bırakıp gideceğiz. Seçime kadar öyle bir muhalefet yapacağız ki, güç sahipleri bugünden önlem almaya çalışıyorlar. Ey güç sahipleri Samsun'dan size meydan okuyorum. Elinizde ne varsa, hangi güç varsa sürün ortaya. Korkmayacağım, yılmayacağım, yıkılmayacağım. Neye mal olursa olsun ben bu yolu sonuna kadar yürüyeceğim. Alıştılar büyük güçlerin üzerinde oturmaya, sizden korkan sizin gibi olsun” şeklinde konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara