Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Akşener'in sözlerine Bakan Soylu'dan tepki: Keşke o talihsiz cümleyi etmeseydiniz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e mülakat vererek, her gün bir arkadaşın kıyma makinesine atıldığını iddia etti. Bu cümlelere tepki gösteren Bakan Soylu, 1960'taki “Cesetler, yem makinalarında kıyılıp toz haline getirilmiş” manşeti ile Sözcü'nün bugünkü manşetini paylaşarak, 'ıyma makinasına koyulan öğrenciler. Yalanlar, iftiralar... Haysiyet gözetmediler. Vicdan gözetmediler. Bir Başbakan asıldı! Meral Hanım, keşke o talihsiz cümleyi etmeseydiniz...' ifadelerini kullandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-20 17:17:12

Akşener'in sözlerine Bakan Soylu'dan tepki: Keşke o talihsiz cümleyi etmeseydiniz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün Trabzon ile ilgili bir yazısına tepki göstermiş ve 'Seni Türkiye'nin tüm namuslu insanlarına şikâyet ediyorum" demişti.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Sözcü Gazetesi'nden yine Saygı Öztürk bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gerçekleştirdiği mülakatı yayınladı. Akşener, bu mülakatta bazı çevrelerin hemen her gün tehdit, iftira ve hakaretleriyle karşı karşıya kalındığını öne sürerek bunları takip etmekte bile zorlanır hale gelindiğini ve her gün bir arkadaşın kıyma makinesine atıldığını ileri sürdü.

BAKAN SOYLU'DAN TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Sözcü Gazetesi'ndeki sözleri ile ilgili paylaşım yaptı. Soylu, Akşam Gazetesi'nin 1960 yılına ait "Cesetler, yem makinalarında kıyılıp toz haline getirilmiş" manşeti ile Sözcü Gazetesi'nin 20 Haziran 2020 tarihli "Her gün bir arkadaşı kıyma makinesine atıyorlar" başlıklı gazete manşetlerini paylaştı. Soylu tweetinde şu cümleleri kullandı:

"Bebek davası. Don davası. Kıyma makinasına koyulan öğrenciler. Yalanlar, iftiralar... Haysiyet gözetmediler. Vicdan gözetmediler. Bir Başbakan asıldı! Meral Hanım, keşke o talihsiz cümleyi etmeseydiniz... Telafisi yok maalesef hem de bir kadının namusuna iftira atana..."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara