Dolar

32,3640

Euro

34,9709

Altın

2.325,78

Bist

9.079,97

Akşener’in partisi hem milliyetçi, hem laikçi

Meral Akşener’in liderliğindeki “Milliyetçi, muhafazakar merkez parti”nin programı yazılıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-07 12:14:43

Akşener’in partisi hem milliyetçi, hem laikçi

TIMETURK | HABER MERKEZİ ­

 

Meral Akşener liderliğindeki yeni partinin programı yazılmaya başlandı. Haberi sayfalarına taşıyan Cumhuriyet, “Yeni partinin önceliği laiklik” başlığını kullandı. Milliyetçi, merkez sağda siyaset yapacağı tahmin edilen Akşener'in yeni partisinin laiklik ekseninin de bir siyaset güdeceği ortaya çıktı.

"HERKESİ KUCAKLAYACAK ŞEKİLDE..."

Meral Akşener'in “MHP defterini kapatmasının ardından” kurulacağı belirtilen yeni partinin programının “Türkiye'deki herkesi kucaklayacak şekilde yazıldığı” belirtiliyor. Bu konuda Özdağ ve Akşener'in ekiplerinin parti programı üzerinde çalıştığı ifade edilirken, MHP'nin olağanüstü kurultay sürecinin en başından bu yana Akşener ve Özdağ'ın ekibinin yer alacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda, siyasi kulislerde, Akşener'in genel başkanlık adaylığını destekleyen ve MHP'den ihraç edilen Isparta milletvekili Nuri Okutan, Balıkesir milletvekili İsmail Ok, MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, eski MHP'li milletvekilleri Ali Uzunırmak, Şefik Çirkin, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, eski Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş gibi isimlerin bulunacağı dile getiriliyor. Ancak “herkesi kucaklamak” iddiasıyla zaman içinde ANAP ve DP'de siyaset yapmış, sonrasında köşesine çekilmiş isimlerin de partiye davet edileceği konuşuluyor.

"TARİKATLARA, CEMAATLERE KARŞI..."

Henüz adı için uzlaşma sağlanamayan partinin sonbaharda siyaset sahnesine çıkacağı belirtilirken, partinin programında en çok vurgulanacak nokta ise “laik, demokratik cumhuriyet” olacak. Partinin programının ana hatları şöyle: “Milliyetçi, muhafakazâr ama her değere sahip çıkan bir parti. Cumhurbaşkanı çıkarabilecek, bir hedef ortaya koyacak parti. Tarikatlara, cemaatlere ve tüm “dinci” yapılanmalara karşı çıkan, bu yapıları siyaset dışı bırakacak bir parti. Bölücülükle, toplumsal ayrışmaya yol açan her türlü düşünceye kapalı bir parti.”

MANSUR YAVAŞ DA AKŞENER'İN PARTİSİNDE

Öte yandan kurulacak partinin kurucu üyeleri arasında; Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, eski Ülkü Ocakları genel başkanları Müsavat Dervişoğlu, Servet Avcı gibi isimler bulunuyor. Ayrıca kurucu üyeler arasında adı geçen en dikkat çekici isim ise MHP'den ayrılarak CHP'ye geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş oldu.

 
 
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara