Dolar

32,4918

Euro

34,9825

Altın

2.433,57

Bist

9.716,77

Akşener'den şaşırtan 'Bahçeli' sözleri

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, MHP liderine yönelik eleştirilerini sertleştirerek devam etti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-18 23:52:25

Akşener'den şaşırtan 'Bahçeli' sözleri

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, canlı yayında katıldığı programda Devlet Bahçeli'ye yönelik söylediği "baş paralel" sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Akşener, kurultayı toplayacaklarını Bahçeli'nin kendi delegelerinden korktuğunu öne sürdü.

İnternethaber.com'un Habertürk'ten aktardığı bilgiye; MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Devlet Bahçeli'ye yönelik sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. MHP'de mahkemenin kararı verdiğini ve kurultayı toplayacaklarını ifade eden Akşener, Bahçeli ve ekibinin kendi seçtikleri delegelerden korktuğunu iddia etti.

Meral Akşener Habertürk TV'de Ece Üner'in sorularını cevapladı. MHP Genel Merkezi'nin hakkında başlattığı soruşturmaya neden olan Bahçeli'ye yönelik sözlerinin arkasında olduğunu söyleyen Akşener, paralel proje iddialarının muhatabının da Devlet Bahçeli olduğunu kaydetti.

İşte Akşener'in açıklamaları:

"Ekmeleddin İhsanoğlu'nun paralel proje olduğunu söyleyenler şimdi de benim paral proje olduğumu söylüyor. Her iki konunun muhatabı Devlet Bahçeli'dir. Dediklerimin arkasındayım.

Seçim hükümetindeki bakanlık görevini kabul etmiş olsaydım acaba ajan, paralelci denilebilir miydi?

O gün paralelci değildim bugün paralelciyim. Bütün bu sözleri Türk milletinin ferasetine bırakıyorum.

Olağanüstü bir kurultay talebinde bulunduk. Mahkeme kararı verdi. Şimdi kurultayı toplayacağız. Şimdi asıl soru şu, kendi seçtikleri delegelerden neden korkuyorlar. Ben 100 delegeyle görüştüm. Evet denen sayıyı söylesem uykuları kaçar.

B PLANI VAR MI?

O tüzük maddesi değişecek. Seçimli kongre sonraki iş. Genel Kurul'da bizim durumlarımızın düzeleceğini biliyorum.

Görebildiğim kadarıyla bana 3. Dünya savaşı başlatmış olmalarından anlaşılıyorki biraz zamana ihtiyaç var. Bizim Genel Merkezimi'de Saray çevresinden bir beklenti var. Anayasa değişikliğine bir destek beklentisi var.

Türkiye'nin yararına olmak üzere, iktidarın biraz dinlenmeye ihtiyacı var. Hem iktidar yapacaksınız hem muhalefet yapacaksınız zor iş. O yüzden kongrenin yapılabilmesine odaklandım.

Hukukun üstünlüğü bakımından zorlu bir süreçten geçiyoruz. Mahkeme 'delegelerin imzaları gerçek' dedi. Saadet Partisi prosedürü izleniyor. Yaptırdığım anketlere göre MHP'nin oy oranı yüzde 25 gözüküyor. Kurultayın yapılmasına destek olan delege salt çoğunluğun üstünde.

OY ORANLARI

AK Parti'nin yüzde 30'luk bir kemik oy oranı oluştu. Yüzde 19.5'lik bir seçmen kitlesi var ki, ANAP'tan gibi partilerden geçmiştir. Bu orandaki bir seçmenin benim başımda olacağım bir MHP'ye kaymış gözüküyor. Ben yüzde veremem ama yüzde 25'lik bir rakamla başlarız. MHP'nin oy potansiyelini bildiğim için nereye gideceği bizim çalışmamıza bağlı."

 

Haber Ara