Dolar

32,5182

Euro

34,7440

Altın

2.489,73

Bist

9.524,59

Akşener'den Erdoğan'a Fransa tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa ziyaretini eleştirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-13 10:46:20

Akşener'den Erdoğan'a Fransa tepkisi

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa ziyaretini ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu ziyaretini sert sözlerle eleştirdi.

Akşener, "Bir yandan ezanımız üzerinden mukaddesatımızla uğraşan zihniyetle mücadele diyoruz, diğer yanda o ezan susmasın diye canı pahasına mücadele vermiş Mustafa Kemal'e bir duayı çok gören zihniyetle mücadele ediyoruz. Diyanet'in başındaki zat 9 Kasım'daki Cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal'e ve silah arkadaşlarına bir fatihayı çok gördü. Aynı gün kurtuluş savaşımızın 'keşke Yunan kazansaydı' diyecek kadar yüzü dönmüş fesli müptezele vefa gösterdi. Yunan tarafından işgal edilen 18 adamıza atanan papazlara hayırlı olsuna da gidecek misin? Başkanlığını yaptığın Diyanet İşleri'ni Atatürk kurdu. Oraya o adamın bağlı bulunduğu dış merkezlere mesaj vermek için mi gittin?" diye konuştu.

​Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Milli değerlerimize dil uzatan bir adamın cumhurbaşkanının yanında işi olmaz. Bu adamın ayağına giden Diyanet İşleri Başkanı'nı da görevden alın. Terör örgütü ile iş tutmuş birinden milletimizin diyanetine başkan olamaz. Ülkemizi hedef alan dış odaklara mesaj veriyorlar. Biz de sizdeniz diyorlar. Ezanımızla, cumhuriyetimizle uğraşan kim varsa derdi sen değilsin."

Beyefendi Fransa'da 1. Dünya savaşı'nın bitişini kutlamaya gitti. Türk milleti için 1. Dünya Savaşı 9 Eylül 1922'de İzmir'de bitmiştir. Türk milleti savaşın sonucunu tanımayan tek millettir. Galip devletler orada anladık, mağlubiyet metnini kabul eden Almanya orada onu da anladık. Peki kabul etmeyen Türk miletinin temsilcisi olarak orada ne işiniz var? 1. Dünya Savaşı'nı kabul etmeyen ve İstiklal Harbi'ni başlatan Meclis'i temsilen neden gittiniz oraya? Mondros'u kutlamaya mı gittiniz?" diye sordu.

 

Haber Ara