Dolar

32,6028

Euro

34,8450

Altın

2.495,67

Bist

9.465,90

Akşener'den Erdoğan'a: Benim de programlarım iptal edildi, görmezden gelmeyin

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Meral Akşener, referandum etkinliklerinin engellenmesi nedeniyle Erdoğan'a seslendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 15:38:59

Akşener'den Erdoğan'a: Benim de programlarım iptal edildi, görmezden gelmeyin

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Referandum kampanyasında şartların eşit olmadığını söyleyen Meral Akşener, "AKP yönetimine şunu söylemek isterim. Anayasa değişikliğine hayır diyenler olmasa, desek ki biz oynamıyoruz, herkes evet oyu kullansa ne olur? Referandum meşru olur mu? Bizim hayır dememiz çok kıymetli, meşruiyet açısından. Olağanüstü hal varken referanduma gidiyoruz. Rekabeti ortadan kaldırmasına rağmen gündeme getirmiyoruz" dedi.

ALMANYA VE HOLLANDA'YI KINADI

Avrupa ülkelerinin AKP'li isimlerin programlarını iptal etmesine de değinen Meral Akşener, Almanya ve Hollanda'yı kınayıp, "Ben de Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlarına yapılan bu uygulamayı protesto ederek Almanya ve Hollanda'da toplantılarımı iptal ettim. Gitmemiz fırsatçılık olurdu. Keza Sayın Baykal da aynı duruşu sergiledi" diye konuştu.

Referandum kampanyası için düzenlemeyi planladığı programların engellendiğini dile getiren Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şöyle seslendi:

"Yalova'da bir gün kala programım iptal edildi. Çanakkale'de bir otel tuttuk, parasını ödedik, senet yapılmış, nolur yapmayın dediler. Biz tabii devam ettik. Hayatımda ilk defa megafonla konuştum. Ne oldu biliyor musunuz? Elektrikler kesildi. Benim konuşmalarımın özü milli iradenin önemi. Yıllardır milli irade diyenlerin yaptıkları bu. Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum, görmezden gelmeye çalışmayın."

Haber Ara