Dolar

32,3474

Euro

35,1001

Altın

2.307,64

Bist

9.079,97

Akşener: Çatlasanız da patlasanız da kongreyi yapacağız

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, 'Muhataplarımıza seslenmek istiyorum. Çatlasanız da, patlasanız da biz bu kongreyi Allah'ın izniyle yapacağız ve Türk siyasetini yeni baştan tanzim edeceğiz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 19:16:14

Akşener: Çatlasanız da patlasanız da kongreyi yapacağız

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Kastamonu'da partililerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 15 Mayıs'ta Ankara'da toplanan ülkücü kalabalık hakkında değerlendirme de bulunan Akşener, "15 Mayıs'ta, ülkücü idare 1980 yılından sonra ‘bunlar adam keser, kavga eder' diye bizim rakiplerimizin bizi tanımladığı o çerçeve içerisinde bizim olmadığımızı gösterdiniz. Sayın Genel Başkana yıllardır ülkücüleri sokaktan çekti diye alkışlayanlar mahcup oldular. Çünkü ülkücülerden binlerce kişi orayı şereflendirdi. O binlerce kişinin o olgunluk içerisinde orada beklemesi bir şeyi gösterdi. Bir hak arama, iki hukuk içerisinde kalma, üç direnç gösterme, dört biz bu ülkeye yönetmeye talibiz, haklıyız ve başaracağız. Şimdi her yerde ‘başbakan Meral Akşener' diye bağırıyorsunuz ama bu ülkenin başbakanı 20 dakika da değişti. Yüksek yüksek tepelerde korkuya neden oluyorsunuz. Ama korkunun ecele faydası yok. Ben, biliyorum ki önce ülkücüler karar verdi, şimdi ise Türk milliyetçileri karar verdi, milletimiz karar verdi, Allah'ın izniyle önce kongremiz, cenabı hak nasip ederse partililerimizde teveccüh gösterirse öncelikle hızlı bir seçimi getirmek için öyle bir mücadele vereceğiz ki, muhalefet yapacağız" dedi.

Akşener, "Baş muhterem her şeyi tanzim ediyordu. Muhalefette, baş muhteremin tanzim ettiği partiler arasındaydı. Daha ortada hiçbir şey yokken sallanmaya başladı, biz bunu başardıktan sonra kesinlikle abbas yolcu" diye konuştu.

"21. YÜZYILI TURAN YÜZYILI OLACAK"

"Bizim acelemiz var" diyen Akşener, "Niye acelemiz var. 21. yüzyılı Turan yüzyılı olacak. Türk yüzyılı olacak. Türk'üm diyemeyen Türk'ün demekten imtina eden iyi yöneticilik kitlesiyle 21. yüzyılda Türk asrından koparılan Türk dünyası için acelemiz var. Güneydoğu'da mücadele eden ama hukuken çözüm sürecinin hukuki değişiklikleri sebebiyle hukuken açıkta bulunan gazilerimiz için orada mücadele eden evlatlarımız için, şehitlerimiz için acelemiz var. Milliyetçi hareket partisinin baraj altına itmek için gayret edenleri durdurmak için acelemiz var. Rabia'yı şuanda duyanınız var mı? Esma'yı hiç işitiyor musunuz? Rabia nereye gitti. Rabia, Katar ve Suudi sofralarında bırakılıp gelindi. Rabia, para sofralarında gitti. Birde Mescidi Aksa vardı. Gazze vardı, Filistin vardı. Bunları arkadaşlarımız her fırsatta dile getiriyordu. Artık hiç ağızlarından duyuyor musunuz? Duyamazsınız çünkü Mescidi Aksa'yı, Filistin'i ve Gazze'yi, İsrail masalarında müzakere ile bırakıp geri döndüler" şeklinde konuştu.

"ÇATLASANIZ DA, PATLASANIZ DA BİZ BU KONGREYİ YAPACAĞIZ"

MHP'nin kongresinin ana takipçilerinin her zaman ana muhataplarının saray ile Çankaya olduğunu ileri süren Akşener, şöyle konuştu:

"Bizim kongremizin ana takipçisi, bizim ana muhatabımız hep saray ve Çankaya oldu. Dolayısıyla bütün söylediklerim, onları gönderilmiş sözlerdir. Dolayısıyla muhataplarımıza seslenmek istiyorum. Çatlasanız da, patlasanız da biz bu kongreyi Allah'ın izniyle yapacağız ve Türk siyasetini yeni baştan tanzim edeceğiz. Milletimiz ile inatlaşmadan, milletimizin değerleriyle yol yürüyeceğiz"

"BİZ HADDİMİZİ BİLMEKTEN USANDIK, DOLAYISIYLA BİZ ÇOK OLUYORUZ"

MHP Genel Merkezine de göndermede bulunan Akşener, şunları söyledi:

"Şimdi bu söylediklerimde bizimkilere. Benim için çok koltuk meraklısı olduğumu söylüyorlar. Önce biz, bunu tam olarak anlayamamıştık. Sonra genel merkezimizin değerli sözcülerinin ağızlarından öğrendik ki, meğerse biz iktidar olmak için kurulmuş bir parti değilmişiz. 18 yaşından beri bu ülkeyi yönetmek için yola çıktık. Her türlü bedeli ödediler. İdam sehpalarına gülerek gidildi, Türkiye için idam sehpalarına gidilmişti. Ezan susmasın bayrak inmesin tek gayeleri buydu. Sonra bizim iktidar olmak gibi bir derdimiz yokmuş, şimdi yeni 40 milletvekili alarak TBMM'de temsil edilmeyi doğrusu biz kendimize uygun görmüyoruz. Onun için haddimizi de bilmiyoruz, her koltuğa da talibiz. Kırmızı plaka istemeyenlere saygı duyuyoruz, o plakayı istemeyenler bir zahmet evlerine gitsinler. Biz, kırmızı plakaları istiyoruz. Biz, başbakanlığın MHP bünyesinden çıkıp bu ülkeyi yönetmesini istiyoruz. Başbakanlık koltuğunu istiyoruz. Bakanlık hizmet yeridir. 18 saat çalışma yeridir. Koltuk eskitmek yerine ayakkabı eskitme yeridir. Dolayısıyla bakanlar kurulunun tamamına talibiz. Biz, TBMM'de 276 milletvekilinin üzerinde bir sayıya da talibiz. Hani bir reklam vardı, yurtdışına satış yapıyordu. Bizde çok oluyoruz diyordu. Evet, biz haddimizi bilmekten usandık, dolayısıyla biz çok oluyoruz, her şeye de talibiz."

Konuşmasının sonunda partililer tarafından Akşener'e üzerinde ismi yazılı Kastamonuspor forması hediye edildi. Ayrıca Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş'te, Akşener'e plaket takdim ederek eline havaya kaldırdı.

Haber Ara