Dolar

32,5616

Euro

34,8987

Altın

2.433,68

Bist

9.645,02

Aksaray merkezli düzenlenen FETÖ/PDY operasyonu

Aralarında örgütün sözde yeni il yapılanması imamı olduğu öne sürülen kişinin de bulunduğu zanlılardan 13'ü tutuklandı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-14 13:29:04

Aksaray merkezli düzenlenen FETÖ/PDY operasyonu
Aksaray merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, aralarında örgütün sözde yeni il yapılanması imamı olduğu iddia edilen kişinin de bulunduğu 13 zanlı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele şubeleri ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında, örgütün yeni il yapılanmasında yer aldıkları ve "güvenli ev" diye tabir ettikleri "gaybubet" evlerinde kaldıkları öne sürülen 7 şüphelinin daha yakalanmasıyla, gözaltı sayısı 32'ye yükseldi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen, aralarında örgütün sözde yeni il yapılanması imamı olduğu öne sürülen A.Y'nin de bulunduğu zanlılardan 13'ü tutuklandı. Diğer zanlılar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 27 Temmuz'da, Aksaray, Ağrı, Ankara, Gaziantep, Kütahya, Mersin, Hatay ve Trabzon'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 25 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Haber Ara