Dolar

32,5344

Euro

34,9360

Altın

2.439,30

Bist

9.716,77

Akşam yazarından Can Dündar çıkışı

Gülay Öztürk, Can Dündar'ın tutuklanmasında yöneltilen suçlamaları eleştirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 06:07:44

Akşam yazarından Can Dündar çıkışı

Akşam Gazetesi yazarı Gülay Öztürk, bugünkü "Yeniden özeleştiri yapmak istemiyorsanız..." başlıklı yazısında MİT TIR'ları soruşturmasında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e yöneltilen suçlamaları eleştirdi. Öztürk, "Ama bu haberden yola çıkıp işi silahlı örgüt üyeliğine, casusluğa bağlayıp bir genel yayın yönetmenini tutuklarsanız ya da tutuklanmasını savunursanız, basın özgürlüğü adına söyleyeceğiniz bir şey kalmaz" dedi.

İşte Gülay Öztürk'ün yazısından bir bölüm:

Üzerinden daha ne geçti ki...

Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklandığı günlerde ilkelerini rafa kaldırıp kendini akıntıya bırakan nice isim daha sonra acı acı “Nereden bilirdik ki...” diye özeleştiri yazıları yazdılar. Oysa yaptıkları hata bilgi eksikliğinden değil, ilkesel duruş eksikliğinden kaynaklanıyordu.

Bugün, o özeleştiri yazılarının mürekkebi kurumadan, yine basın özgürlüğüyle ilgili bir meselede aynı hata yapılıyor. Yine birçok kalem, yarın öbür gün özeleştirisini yapmak zorunda kalacağı yazılar kaleme alıyor.
Olaya sakince bakmaya çalışalım:

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül MİT TIR'ları haberi dolayısıyla tutuklandılar.

Savcılık, “biri tutmazsa biri tutar” mantığıyla olacak, üç ayrı suçlamada bulundu: Silahlı terör örgütü üyeliği, siyasal ve askeri casusluk ve gizli kalması gereken bilgileri açığa çıkarmak...

Paralel örgütün gizli bir örgüt olduğu besbelli ama bu yapının silahlı bir terör örgütü olduğuna dair en ufak bir işaret görmedik şimdiye kadar... Ama bunu bir kenara koysak bile, soruşturma dosyasında Dündar ve Erdem'in “Fetullah Terör Örgütü”nün üyesi olduklarına dair ne gibi somut deliller var?

Hiç...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara