Dolar

32,5054

Euro

34,6313

Altın

2.481,05

Bist

9.613,43

Akşam Gazetesi: Emniyet’te PKK alarmı

KCK'nın 'çözüm süreci' ve ateşkese yönelik açıklamalarından sonra emniyetin harekete geçtiği iddia edildi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 03:31:39

Akşam Gazetesi: Emniyet’te PKK alarmı

KCK'nın geçen gün yaptığı açıklamayla birlikte ateşkesi bitirme ihtimalini tekrar gündeme getirmesi sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 81 ile uyarı yazısı gönderdiği öne sürüldü. Emniyetin gönderdiği raporda PKK'nın eylem yapabilme ihtimalinin olduğu istihbarat raporlarının da bunu doğruladığı bildirildi.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; EGM 81 ilin emniyetine "Acil" koduyla bir yazı geçerek, PKK'nın silahlı eylemlerine karşı alarma geçilmesini istedi.

KCK çözüm sürecinin tıkandığını belirterek; 2012 sonu başlatılan, 2013 yılı Nevruz'unda kamuoyuna duyurulan ateşkesin sona erdiğini ve ilk hedefin inşaatı süren askeri amaçlı barajlar olduğunu açıkladı. Bu açıklamalarla birlikte Ardahan, Ağrı, Siirt ve Mardin'de inşaatı süren yol ve barajlara PKK saldırdı. Ardahan'da askerle de çatışan PKK'ın açılım sürecini hiçe sayması üzerine güvenlik birimleri alarma geçti. 

EYLEM YAPABİLİRLER 

Emniyet Genel Müdürlüğü'de 81 ilin emniyet müdürlüklerine "Acil" koduyla bir yazı geçti.Yazıda ;"PKK terör örgütünün silahlı ve bombalı eylemlerine karşı dikkatli olunması gerektiği" bildirildi. PKK'nın son günlerde şehir ve kırsal alanda hareketlenmelerin olduğu istihbarat raporlarına da yansıdı. 

POLİSE SALDIRI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanmasına üye bir grup Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığını iddia ederek eylem yaptı. Eyleme müdahale edilen polise molotof kokteyli atıldı. Göstericilerin dağıldığı ara sokaklardan Kalaşnikof tüfekle açılan ateşte 1 polis memuru bacaklarından yaralandı.

Haber Ara