Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

Akrobasinin kadın pilotu hemcinslerinin gözünü gökyüzüne çevirdi

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki havacılık tesisi kurucularından babasının izinden giderek Türkiye'nin tek sivil kadın akrobasi pilotu olan gökyüzü aşığı 27 yaşındaki Semin Öztürk, bu alanda kariyer yapmak isteyen hemcinslerine cesaret veriyor- Bugüne kadar yurt içinde 10 gösteri yapan genç akrobasi pilotu, 14-15 Temmuz'da Romanya'da düzenlenecek Aeromania Havacılık Festivali'nde gökyüzünd

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-25 11:16:07

Akrobasinin kadın pilotu hemcinslerinin gözünü gökyüzüne çevirdi
DENİZ AÇIK - Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki Necati Artan Sportif Havacılık Tesislerinin kurucularından babasının izinden giderek Türkiye'nin tek sivil kadın akrobasi pilotu olan gökyüzü aşığı 27 yaşındaki Semin Öztürk, pilot olmak isteyen kadınlara yol gösterip cesaretlendiriyor.

Akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk'ün kızı Semin Öztürk'ün akrobasi serüveni, 12 yaşındayken babasıyla yaptığı ilk gösteriyle başladı.

Seyirci önündeki ilk uçuşunu 19 Eylül 2015'te Necati Artan Sportif Havacılık Tesisleri'ndeki hava gösterilerinde gerçekleştiren Öztürk, 360 beygir gücündeki "Pitts S2-B" uçağıyla yurt içinde yaptığı 10 gösteriyle Türk kadınlarına örnek oluyor.

Kendisine sosyal medya aracılığıyla ulaşan birçok kadına da yol gösterip cesaretlendiren başarılı kadın pilot, 14-15 Temmuz'da Romanya'da düzenlenecek Aeromania Havacılık Festivali'nde gökyüzünde Türkiye'yi ilk kez temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.

- "İlk yurt dışı gösterimi gerçekleştireceğim"

Tüm pilotların 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü'nü kutlayan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akrobasi uçuşlarında eğitimin hayati önem taşıdığını, bu işin dışarıdan göründüğü gibi kolay olmadığını söyledi.

Çok çalışarak bu noktaya geldiğini ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Çok gayret gösterdim. Henüz istediğim noktada da değilim bu arada. Daha çok çalışıp, kendimle mücadele ediyorum. Yurt içinde 10'un üzerinde gösteri yaptım. Hedefim yurt dışında bayrağımızı dalgalandırmaktı. 14-15 Temmuz'da Romanya'da düzenlenecek Aeromania Havacılık Festivali'nde Türk bayrağını ilk kez dalgalandıracağım. Böylece ilk yurt dışı gösterimi gerçekleştireceğim."

Öztürk, uçuş öncesinde tamamen işine konsantre olduğunu belirterek yerdeyken havada yapacağı bütün manevraları adeta uçuyormuş gibi eliyle gökyüzüne çizdiğini ve bunun bir antrenman uçuşu kadar etkili olduğunu vurguladı.

- "Kadınlara örnek olmak mutluluk verici"

Kendisini görüp pilot olmak isteyen çok fazla kadın bulunduğunu anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Sosyal medya üzerinden çok mesaj alıyorum. 'Semin abla ben de pilot olmak istiyorum', 'Ben de senin gibi olmak istiyorum' mesajları geliyor. Örnek olmak çok güzel ama bir o kadar da sorumluluk yüklüyor. Daha iyi bir örnek olmak için çalışıyorum. İçlerinde asuman (gökyüzü) aşkı varsa sabretsinler ve çalışsınlar. En sonunda hedefe ulaşacaklar. Kadın pilot sayısı her geçen artıyor. Bundan dolayı mutlu ve gururluyum."

Öztürk, uçuş öncesinde heyecanlandığını ve korktuğunu dile getirerek bunun kendisini emniyette ve hayatta tutan bir duygu olduğunun altını çizdi.

Her uçuşun ayrı bir yolculuk olduğuna değinen Öztürk, şunları kaydetti:

"Kendimi yeniden keşfediyorum. İş hayatımda oldukça disiplinliyim. Pilotluk büyük bir disiplin gerektiriyor. Prensiplerinizin olması gereken bir iş. Ben de prensipliyim ve dakik bir yapıya sahibim. Özel hayatımda biraz daha rahat olmaya çalışsam da disiplinli tarafım beni her zaman dürtüyor. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Bol bol su içiyorum. Şekerli ve tansiyonu olumsuz etkileyecek gıdalardan uzak duruyorum. İnsanlar beni ilk gördüklerinde kibirli olduğumu düşünüyor ancak tanıdıklarında, böyle biri olmadığını anladıklarında bu olumsuz düşüncelerinden uzaklaşıyorlar."

Haber Ara