Dolar

32,5922

Euro

34,7849

Altın

2.506,89

Bist

9.524,59

'AKP, Akdoğan’ın saçmaladığını söylemeli'

Mehmet Bekaroğlu “Akdoğan’ın ‘saçmaladığını’ söylemesini bekliyoruz” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 15:43:19

'AKP, Akdoğan’ın saçmaladığını söylemeli'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın çözüm sürecinin bitmesini HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “Seni başkan yaptırmayacağız” sözüne bağlamasına tepki gösterdi.

Bekaroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkenin kaderi Erdoğan'ın hırslarına mı bağlandı? AKP ya da Cumhurbaşkanı'nın çıkıp bunun böyle olmadığını, Akdoğan'ın ‘saçmaladığını' söylemesini bekliyoruz” dedi.

Bekaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

“Yalçın Akdoğan'ın itiraf niteliği taşıyan açıklamaları yaşadıklarımıza ışık tutuyor. Bakan'a göre HDP'nin ‘Seni başkan yaptırmayacağız' sözü ‘tahrik' niteliğindeymiş ve çözüm sürecinin bitmesinin başlangıcı olmuş. Bu kadar basit mi; bir siyasi partinin siyaseten söylediği bir söz nasıl bu kadar önemli bir süreci bitirir? Türkiye, bir insanın tahrik olması ile böylesine bir kaosun içine mi girdi, ülkenin kaderi Erdoğan'ın hırslarına mı bağlandı? AKP ya da Cumhurbaşkanı'nın çıkıp bunun böyle olmadığını, Akdoğan'ın ‘saçmaladığını' söylemesini bekliyoruz.”

Akdoğan ne demişti?

Akdoğan, Demirtaş'ın Erdoğan'a yönelik olarak, “Seni başkan yaptırmayacağız” sözlerine ilişkin, “Erdoğan'ı başkan seçtirmeyeceğiz aslında bir tahrikti. Peki seçimde rakipleri Cumhurbaşkanımız mı? Değil. Siz niçin bir siyasi parti başkanı olmayan birini hedef alarak bir kampanya başlatırsınız? Bu büyük bir tahrikti. Asıl gerilimi başlatan hamle buydu. Bu başkanlık seçimi de değil” ifadelerini

Haber Ara