Dolar

32,3908

Euro

35,0669

Altın

2.326,30

Bist

9.079,97

AKM'de 'Rumeli Türküleri ve İstanbul Şarkıları Konseri'

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Türk Sanat Müziği Topluluğu Öğretim Üyeleri ve Öğrenci Korosunun sahne aldığı 'Rumeli Türküleri ve İstanbul Şarkıları Konseri' Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) Opera ve Bale Salonunda gerçekleştirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-10 12:20:12

AKM'de 'Rumeli Türküleri ve İstanbul Şarkıları Konseri'
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Türk Sanat Müziği Topluluğu Öğretim Üyeleri ve Öğrenci Korosunun sahne aldığı "Rumeli Türküleri ve İstanbul Şarkıları Konseri" Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) Opera ve Bale Salonunda gerçekleştirildi.

Konsere Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın yanı sıra öğretim elemanları ve çok sayıda seyirci katıldı. Şefliğini Meriç Düzbaş'ın üstlendiği konserin ilk bölümünde, "Kırmızı Gülün Ali Var, Dayler Dayler, Aliş'imin Kaşları Kare, Köşküm Var Deryaya Karşı, Çalın Davulları Çaydan Aşağı, Çıkayım Gideyim Urumeline, Çubuğum Yok, Şu Karşıki Dağda Lambalar Yanar, Bülbülüm Altın Kafeste, Evlerinin Önü Handır ve Kavakta Turna Sesi Var" şarkıları seslendirildi. İkinci bölümde ise "Yanıyor Mu Yeşil Köşkün Lambası, Düriye'min Güğümleri Kalaylı, Arabaya Taş Koydum, Beyoğlu'nda Gezersin, Yemenimde Hare Var, Aman Doktor Canım Doktor, On yedi Tek Düz Mastika İçtim, Yemenimin Oyası, Kadifeden Kesesi, Kasımpaşa Kıyıları Tershane, Yalı Kenarında Zülfüm Tararım, Aksadeler Giyer Boylu Boyunca, İstanbul'dan Yol Gider, Fındıklı Bizim Yolumuz, Yangın Olur Biz Yangına Gideriz" türküleri müzikseverlerin beğenisine sunuldu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara