Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Akit Yazarı: Kemal Kılıçdaroğlu'nun gazına gelmeyin

Yeni Akit yazarı Sinan Burhan, Hollanda konusunda 'Kemal Bey’in gazına gelmemek gerekir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 19:09:45

Akit Yazarı: Kemal Kılıçdaroğlu'nun gazına gelmeyin

Türkiye ile Hollanda arasındaki gerilimin yükselmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Hollanda'yla ilişkileri askıya alalım” çağrısında bulunmuştu.

HOLLANDA İLE ÜST DÜZEY İLİŞKİLER ASKIYA ALINDI

Dün yapılan Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da “Hollanda, yaptıklarını bir şekilde telafi edene kadar üst düzey ilişkilerin ve planlanmış toplantıların, üst düzey resmi görüşmelerin askıya alınması, bunların bir müddet tehir edilmesi kararlaştırılmıştır" dedi.

"KEMAL BEY'İN GAZINA GELMEYİN"

Yeni Akit yazarı Sinan Burhan ise bugünkü köşesinde Kılıçdaroğlu'nun çağrısını değerlendirdi ve “Dışarıdan bakınca ne milli bir duruş diyebilirsiniz. Oysa bu önerinin akılla, izanla, sağduyu ile uzaktan yakından alakası bile yok. Bu öneri Türkiye'yi yalnızlaştırma projesidir” ifadelerini kullandı.

Burhan yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Burada biz ülke olarak dikkatli olmak zorundayız. Avrupa Birliği ile ilişkilerimizin bozulması ekonomik olarak ciddi yara almamıza neden olur. Ayrıca gurbetçi vatandaşlarımız huzurlarını kaybedebilirler. Şu an için olayların başındayız. Yarın Avrupa ülkelerinde ırkçılık arttıkça, faşist partiler iktidar geldikçe gurbetçi vatandaşlarımıza dünyayı zindan ederler. O nedenle ben hükümetimize sağduyu tavsiye ediyorum. Dün Başbakanımız Binali Yıldırım Bey aman sağduyulu olalım diyor. Hem hükümetimizin hem gurbetçilerin sağduyulu olmasına ihtiyacımız var.

Ülke olarak en büyük ihracatı Avrupa Birliği ülkeleriyle yapıyoruz. İhracatımızın yarısı bu ülkelerle. Hollanda Türkiye'ye en çok yatırım yapan beş ülkeden birisidir. Bu gerçekleri de görmemiz lazım. Bakın yanı başımızda Münbiç'te PYD devlet ilan etti. Suriye meselesi başımızı çok ağrıtıyor. Rusya ile ilişkilerimiz henüz istenen noktada değil. ABD Başkanı Trump'un ne yapacağı belli değil. Böyle bir denklem içerisinde yeni kriz alanları üretmek çok maliyetli olacaktır. Bu konuda Hollanda devleti yüzde yüz hatalıdır. Peki, hatalı olması bize ne sağlar. Reel politiği değiştirir mi?

Evet, Hollanda hatalıdır, bir bakana saygısızlık yapılmıştır. Gurbetçilerimiz şiddete maruz kalmıştır. Ancak sağduyulu hareket etmek gerekir. Kemal Bey'in gazına gelmemek gerekir. Hem gurbetçilerin selameti hem de ülkemizin selameti açısından bu elzemdir.”

 

Haber Ara