Dolar

32,5431

Euro

34,8739

Altın

2.437,00

Bist

9.645,02

Akıncı Üssü davasında yedinci celse başladı

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın yedinci celsesi başladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-09 14:08:52

Akıncı Üssü davasında yedinci celse başladı

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM, Başbakanlık, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da arasında bulunduğu müştekilerin avukatları ve bazı müştekiler katılıyor.

Darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a darbe bildirisini imzalatmaya çalıştığı iddia edilen İstanbul Kuzey Deniz Saha eski Komutanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık'ın çapraz sorgusu yapıldı.

Genelkurmay Çatı Davası'nda da yargılanan ve o davada yaptığı savunmaya yakın bir savunma yapan sanık Harmancık, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Akıncı Üssü'nde zorla tutulduğunu görmedim" dedi.

"BAŞKASI KONUŞMUŞ OLABİLİR"

HTS kayıtlarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi davası sanığı eski SAT yüzbaşı Özay Cödel ile 7 görüşme yaptığının belirlendiğine dikkat çekilen Harmancık, "Bildiğim biri değil. Beni arayanlarla ben konuştum. Beni Özay diye birisi aramadı. Telefonum ortadaydı. Kalabalıktakilerden bir başkası da konuşmuş olabilir." iddiasında bulundu.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Harmancık'a, soruşturma aşamasında yürüyerek, dünkü ifadesinde ise arkadaşının otomobiliyle üsse girdiğini söylediğini hatırlattı.

Harmancık, soruşturma sırasında verdiği ifadede "öyle bir şey dediğini hatırlamadığını" belirterek, mahkeme huzurundaki ifadesinin doğru olduğunu kaydetti.

 

Haber Ara