Dolar

32,5096

Euro

34,5732

Altın

2.492,96

Bist

9.548,09

Akıncı Üssü davasında ilk gün sona geldi

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin harekat merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin görülen davanın ilk celsesi tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık, TBMM, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, AK Parti, çok sayıda kurum ve siyasetçi ile müşteki davaya müdahillik talebinde bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-01 22:22:33

Akıncı Üssü davasında ilk gün sona geldi


FETÖ'nün hain darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın birinci celsesi tamamlandı. Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığındaki MYK üyeleri, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve bazı siyasiler de duruşmayı takip etti. Kimlik tespitlerinin yapılması ile başlayan dava, müdahillik taleplerinin okunması ile devam etti.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık, TBMM, AK Parti, TSK, İçişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Maliye Hazinesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ile eşi Nursel Aksakallı, CHP, HDP, Olçok Ailesi ve çok sayıda müştekinin davaya müdahillik talebi için mahkemeye gönderdiği dilekçeleri okudu. Giray, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da avukatları aracılığıyla verdiği dilekçede davaya müdahillik talebinde bulunduğunu bildirdi.

Giray, daha sonra iddianamenin özetini okudu. İddianamenin özetinin okunmasının ardından davanın bugünkü celsesi tamamlanırken, yarın darbecilerin savunmaları alınacak. İlk savunmayı darbe girişiminin iki numaralı şüphelisi olduğu belirtilen örgütün sözde imamı Kemal Batmaz'ın yapması bekleniyor.


Haber Ara