Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Akıncı Üssü davasında darbeciler birbirlerine not verirken yakalandı

Akıncı Üssü davasında darbeci teğmen, sivil sorumlu Harun Biniş'e not verirken yakalandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-18 08:55:04

Akıncı Üssü davasında darbeciler birbirlerine not verirken yakalandı

Sabah'tan Ersan Atar'ın haberine göre 10 Kasım'da Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında yaşanan olay, yoklama kağıdının sanıklar arasında dolaştırılarak imzalanması aşamasında yaşandı.

TEĞMEN'DEN SİVİL DARBECİ'YE GİZLİ NOT

Tutanaklara geçirilen olaya göre kursiyer teğmen sanıklardan İsmail Küçükberber, kendisi yoklama kağıdını yanındaki, sivil imam darbeci Harun Biniş'e iletirken jandarma görevlileri bu yoklama kağıdının altında el yazısı ile yazılmış bir not kağıdı fark etti.

NOT GÜLEN'İN...

Not üzerinde yapılan çalışma sonunda varılan sonuçlardan ilkine göre not; FETÖ lideri Fetullah Gülen tarafından kaleme alınan ve örgüt üyelerinin yeni kullanmakta olduğu bilinen bir iletişim sistemi üzerinden örgüt mensuplarına gönderilen bir mesajdan alındı.

İkinci değerlendirmeye göre Gülen'in bu mesajını not haline getiren isim, 15 Temmuz'da Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanı olan darbeci general Kubilay Selçuk'tu. Bu yöndeki bilgileri notta "havacı sancaktar" denmesi ve Selçuk'un not ortaya çıkınca aşırı tepki göstermiş olması da güçlendirdi. Not ele geçince Selçuk'un görevlilerden tutanak tutulmaması konusunda yalvardığı da öğrenildi.

Haber Ara