Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

Akıncı'dan flaş açıklama: Vicdanen rahatız!

KKTC lideri Akıncı, sonuçsuz kalan görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada 'Elimizden geleni yaptık, vicdanen rahatız' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-07 14:26:18

Akıncı'dan flaş açıklama: Vicdanen rahatız!

KKTC lideri Mustafa Akıncı, İsviçre'nin Crans-Montana kasabasında devam eden Kıbrıs görüşmelerinde sonuç alınamamasının ardından konuyla ilgili açıklama yapmak üzere kameralar karşısına geçti.

"Sözlerime olumlu bir haberle başlayamamanın burukluğunu taşıyorum" diyerek sözlerine başlayan Akıncı, detaylı açıklamaları içeren bir toplantıyı İsviçre'den Kıbrıs'a döndüğünde yapacağını söyledi. Görevde olduğu 2 yıldan bu yana müzakere sürecini yürüttüğünü söyleyen Akıncı, "Bu aslında 50 yıllık bir süreç. Geçen kasımdan bu yana bütün süreçlerin bu şehirlere taşınarak yapılan konferansların en büyük mimari Kıbrıs Türk tarafıdır" dedi.

İÇİMİZE SİNDİREMEZDİK

"Biz olmasaydık süreç buralara gelemezdi" diyen Akıncı, "İki tarafın da kazanacağı ortam yaratmak mümkündü. O noktaya çok yaklaşıldı. Ancak iki tarafın da kaybettiği bir noktada bu iş maalesef olumsuz sonuçlandı" diye konuştu.

Akıncı şöyle devam etti: Eşitlik, güvenlik, özgürlük içerisinde yaşanacak iki kesimli bir federal yapı için sürdürdük çalışmalarımızı. Ama bu niteliklerin olmadığı bir yapıyı da içimize sindiremez ve halkımıza bunu öneremezdik.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara