Dolar

32,3844

Euro

35,0654

Altın

2.325,92

Bist

9.079,97

Akıncı'da yakalanan SAT'çıların yargılandığı davada ara karar

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada ifade vermedikleri için dosyaları ayrılan 9 eski SAT'çının yargılandıkları davanın sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından tekrar Akıncı Üssü davasıyla birleştirilmesine hükmedildi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-25 13:22:27

Akıncı'da yakalanan SAT'çıların yargılandığı davada ara karar
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada, ifade vermedikleri için dosyaları ayrılan 9 eski Su Altı Taarruz Birliği (SAT) mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, şehit yakınları ve gaziler ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada avukat beyanlarının ardından Mahkeme Başkanı Selfet Giray, cumhuriyet savcısına mütalaasını açıklaması için söz verdi. Savcı, dava dosyasının daha önce tefrik edilen Akıncı Üssü davasıyla birleştirilmesini ve sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, davanın Akıncı Üssü davasıyla birleştirilmesine hükmetti.

Heyet ayrıca sanıkların üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile kuvvetli suç şüphesinin varlığını gerekçe göstererek, sanıklarının tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Böylece Akıncı Üssü davasının sanık sayısı 469'a yükseldi. Dava, 10 Eylül'de görülmeye devam edecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara