Dolar

32,5009

Euro

34,6213

Altın

2.481,54

Bist

9.644,30

Akıllı şehirler tasarrufu artıracak

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, 2. Dijital Şehircilik Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, içinde bulunulan teknoloji çağının önemine işaret ederek, tüm dünyada Endüstri 4.0’a uyum sağlama konusunda küresel düzeyde bir yarış bulunduğunu ifade etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-20 19:54:38

Akıllı şehirler tasarrufu artıracak

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç2. Dijital Şehircilik Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, içinde bulunulan teknoloji çağının önemine işaret ederek, tüm dünyada Endüstri 4.0'a uyum sağlama konusunda küresel düzeyde bir yarış bulunduğunu ifade etti. Bu yarışta var olabilmenin temel unsurunun dijitalleşmeden geçtiğini belirten Kıraç, sürekli gelişen ve dijitalleşen dünyada var olabilmek için Türkiye için “durmak” gibi bir lüks bulunmadığını söyledi.

Kıraç, “Ülkemizin ve sektörün gelişimi için en kilit nokta, 5G ve sonrasında gelecek olan yeni nesil teknolojileri destekleyebilecek fiber altyapının inşa edilmesi” dedi. Yeni nesil şehir uygulamalarıyla elektrikte yaklaşık yüzde 40, sulamada yüzde 30'a varan tasarruf sağlayabildiğini belirten Kıraç, “Akıllı ulaşım uygulamalarıyla trafikte geçirilen süreden yaklaşık yüzde 35 tasarruf sağlıyoruz. Bu sürenin düşmesine bağlı olarak karbon salınımı yaklaşık yüzde 25 azalıyor ve yüzde 30'a kadar yakıt tasarrufu sağlıyoruz” dedi.

Haber Ara