Dolar

32,3288

Euro

35,0948

Altın

2.295,22

Bist

9.045,48

Akıllı aynalar geliyor

Panasonic'in daha önce tanıttığı akıllı aynalara ek özelliklerle kullanıcılara yeni imkanlar sunuyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-13 14:50:04

Akıllı aynalar geliyor

Chip online'da yer alan habere göre: Panasonic'in akıllı aynaları, kullanıcılara hayal edebileceklerinin de ötesinde imkanlar sunuyor.

Panasonic, bundan birkaç yıl önce tanıttığı ve kullanıcılarının dış görünüşünü adeta farklı bir boyuta taşıyan akıllı ayna konseptiyle dikkat çekmişti. Firma, CES 2016'da gerçekleştirdiği bir tanıtım aracılığıyla daha da geliştirdiği bu akıllı ayna teknolojisinde ısrarcı olduğunu gösterdi.

Firmanın görücüye çıkardığı bu yeni aynalardan biri kullanıcıların ten analizini yapıyor, bir tür kozmetik aynası olarak nitelendirebileceğimiz diğerinde ise muazzam bir çeşitliliğe sahip makyajları yüzünüzde denemeniz mümkün olabiliyor. İşlevsel olarak farklılık gösterseler de bu iki akıllı aynanın bazı ortak noktaları da var. Örneğin her iki aynada da yüzünüzü görüntüleyen bir kamera mevcut; kamera lenslerinin düzgün bir biçimde ayarlanabilmesi için gözlerinizi yatay bir biçimde uygun hizaya sokmanız gerekiyor. Ayrıca her iki ayna da bir dokunmatik ekrana sahip.

Yüzünüzdeki çizgileri ve kırışıklıkları tarayarak potansiyel yaşlanma belirtilerini de tespit eden bu akıllı ayna teninizin nemlendirmeye ihtiyacı olup olmadığını bile anlayabiliyor. Aynadaki kameraların elde ettiği daha önceki fotoğrafları şimdiki halinizle karşılaştırarak, zaman içerisinde teninizdeki düzelmeyi anlamanız da mümkün. Kozmetikten sorumlu olan diğer akıllı ayna da en sıradışı makyajlardan basit dudak tonlarına kadar birçok varyasyonu yüzünüze uygulamanıza olanak tanıyor. Belirli bir makyaj üzerinde de Photoshop aracılığıyla ince ayarlar yapabiliyorsunuz.

Bu akıllı ayna teknolojisinin asıl olarak uygulanacağı yerler ise tahmin edilebileceği gibi kozmetik ürünleri satan perakende mağazalar. Örneğin alışveriş merkezlerindeki kozmetik dükkanlarının, bu aynalar sayesinde kullanıcılara en doğru makyaj ürünlerini önerme olanağı bulacakları tahmin ediliyor.


 
 

 

-

Haber Ara