Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

'Akıl hastalığım yok da pişmanlığım var!'

Kadıköy’de önüne gelen kişileri rastgele bıçaklayıp 11 kişinin yaralanmasına neden olan ve 165 yıla kadar hapsi istenen cezaevi firarisi Ali Kardaş hakim karşısına çıktı. Gerçekleştirdiği olayları “hatırlamıyorum” diyerek savunma yapan sanığa mahkeme başkanı “Seni akıl hastanesine gönderelim mi” diye sordu. Saldırganın bu soruya yanıtı ise “Akıl hastalığım yok da pişmanlığım var” oldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-21 17:23:01

'Akıl hastalığım yok da pişmanlığım var!'

Habertürk'ün haberine göre İstanbul Kadıköy'de geçen 22 Ekim ayında, kasap dükkanına girerek 3 kişiyi bıçaklayan ardından önüne gelen kişileri rastgele bıçaklaması sonucu 5'i ağır, 11 kişiyi yaralayan Ali Kardaş hakim karşısına çıktı. Cezaevi firarisi Kardaş, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 99 yıldan 165 yıla kadar hapis cezasının istendiği davada savunmasını yaptı.

“AKIL HASTALIĞIM YOK, PİŞMANLIĞIM VAR”

Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Kardaş ile 8 mağdur katıldı. Pişman olduğunu söyleyerek savunmasına başlayan saldırgan, olaydan önce alkol ve uyuşturucu kullandığını belirtti. Sanık Kardaş, “Bıçaklama olayını hatırlamıyorum” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Ali Kardaş'a, “Seni akıl hastanesine gönderelim mi” diye sordu. Sanık Kardaş ise, “Akıl hastalığım yok da, pişmanlığım var” diye yanıt verdi.


MAHKEMEDEN SAĞLIK KURUMUNA SEVK KARARI


Ne olduğunu anlayamadan birçok bölgesinden bıçaklanan mağdurlar ise mahkemede olay anını anlattı. Şikâyetçi olduklarını söyleyerek sanığın cezalandırılmasını istedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, akıl hastalığının olup olmadığının anlaşılması için resmi bir sağlık kurumuna sevkine karar verdi. Rapor hazırlanmasına hükmetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara