Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan'dan kural hatası açıklaması

Süper Lig'de ikinci yarının açılış karşılaşmasında konuk ettiği Beşiktaş'a 3-1 yenilen Akhisarspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kayıtlarına göre maç kadrosunda 13 yabancı oyuncuya yer verdi. Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan maç sonrasında yapılan hata nedeniyle üzgün olduğunu ve sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğunu dile getirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-18 23:15:33

Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan'dan kural hatası açıklaması

Süper Lig'de ikinci yarının açılış karşılaşmasında konuk ettiği Beşiktaş'a 3-1 yenilen Akhisarspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kayıtlarına göre maç kadrosunda 13 yabancı oyuncuya yer verdi. TFF Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu Müsabakaları Statüsüne göre bir takım, 21 kişilik müsabaka isim listesinde en fazla 12 yabancı oyuncuya yer verebilirken, Ege temsilcisinin, Spor Toto Akhisar Stadı'nda Beşiktaş ile yaptığı maçta TFF kayıtlarına göre kadrosunda 13 yabancı yer aldı.

Futbol Müsabaka Talimatı 22. madde d bendine göre Akhisarspor'a "Müsabaka isim listesinde, yabancı uyruklu futbolcuların veya oyuncu uygunluğu taşımayan futbolcuların TFF tarafından belirlenmiş sayıdan fazla olması veya müsabaka esnasında bu sayıların aşılması" nedeniyle hükmen mağlubiyet verilebilir.

"İDARİ VE TEKNİK BİR HATA. HATALARLA YÜZLEŞMEK ZORUNDAYIZ"

Cihat Arslan maç sonrasında yayıncı kuruluşa açıklamada bulundu ve hata nedeniyle üzgün olduklarını dile getirdi. "İdari ve teknik bir hata. Bu büyük bir sorumluluk gerektiren bir şey. Maçın önüne geçer, her şeyin önüne geçer... Bu nedenle üzgünüz. Kayseri maçı gitti geldi, son dakikada 3 transfer... Zaten eksik çalışıyoruz, kadroyu doldurmak için altyapıdan transfer yaptık. Kafalarımız karıştı" diyen Arslan "İdari ve teknik bir hata. Kendi içimizde değerlendireceğiz. Hatalarla yüzleşmek zorundayız. Ben hatalıysam ben... Takımın teknik direktörü olarak her şeyi ben üstlenmek zorundayım" ifadeleriyle de sorumluluğu üstleneceğini dile getirdi.

MAÇIN TESCİLİ

Maçın 3-0 mı 3-1 mi tescil edileceğine dair de konuşan Arslan şunları söyledi:

"Skorun nasıl tayin edileceği itirazlarla alakalı bir şey. Bugün skor olarak kaybettik, ama oyun olarak kaybetmedik. Güzel bir akşamdı. Ama bu hatamız, bu güzel akşama gölge düşürdü."

Haber Ara