Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Akdoğan: Türkiye'nin menfaatini düşündük

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 'Partinin menfaatini değil, Türkiye'nin menfaatini hep düşündük,' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 23:57:54

Akdoğan: Türkiye'nin menfaatini düşündük

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Başakşehir Belediyesi Sular Vadisi'nde düzenlenen iftara katılan Akdoğan, vatandaşlarla birlikte Başakşehir'de oruç açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 11 ayın sultanı ramazanın sonlarına doğru yaklaşıldığını hatırlattı.

Ramazan ayında Kadir Gecesi'nin önemine değinen ve bu gecenin pazartesi idrak edileceğini anımsatan Akdoğan, "Bugün Halil ibrahim Sofrası gibi bir sofrada bir araya geldik. Hz. İbrahim'in milletinden, Hz. Muhammed'in ümmetindeniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyız her farklılığımızla... Çok farklı kesimlerden insanlar aynı Halil İbrahim Sofrası etrafında birleşiyoruz. Cenabı Hak birliğimizi dirliğimizi daim etsin. Allah Türküyle, Kürdüyle kardeşliğimizi yüceltsin. Alevisiyle, Sünnisiyle birliğimizi güçlendirsin" diye konuştu

Ramazanın bir bir muhasebe ayı olduğuna dikkati çeken Akdoğan, "Durup düşünmemiz gerekiyor hem kişisel, hem toplum hem de ümmet olarak halimiz nicedir? Dünyanın dört yanında milleti İbrahim, ümmeti Muhammed ne haldedir? Mısır'da, Yemen'de sıkıntı var. Suriye'de iç savaş var. Irak'ta iç savaş var. Myanmar, Somali'de sorun var. Dünyanın dört bir yanında alemi İslam gerçekten sorunlarla debeleniyor. Kendini Müslüman olarak adlandıran insanlar birbirlerini öldürüyor. Camileri basıyor, kutsal mekanları yıkıyor. Bebekleri katlediyor. Bir yerde bir terslik var. Hiç kimse ben Müslüman'ın deyip de İslam'ı lekeleyemez, İslam'a zarar veremez. Bu ayda silkinmemiz gerekiyor. Muhasebe yapıp yeniden bir uyanışa geçmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Yalçın Akdoğan, Türkiye'nin bir ateş çemberinin içinde geçtiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yunanistan iflasın eşiğine gelmiş, patlamalar yaşanabilir. Ukrayna'da iç savaş var. Dört bir yanımızda bir ateş çemberi. Hamdolsun bugüne kadar Türkiye'ye bu sıkıntıları yaşatmadık. Avrupa küçülüyor, Türkiye büyüyor. Onlar yatırımları durdurdu, biz yatırımları arttırdık. Onlar küçülürken biz büyüyorsak, dört bir yanımızda savaş varken Türkiye bir istikrar abidesi ise bunu korumamız gerekiyor. Nasıl ramazan bir muhasebe ayıysa millet de bir muhasebe yaptı. Siyasetin muhasebesi de seçimler. 7 Haziran'da önümüze bir tablo koydu. Bu tabloyu doğru okumamız gerekiyor. Millet bize ne dedi? Hangi mesajı verdi. Kendimizi nasıl yenilememiz lazım. Bunu çok iyi anlamamız gerekiyor. Millet 'Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayın' mesajı verdi. Zaman uzlaşma kültürünü geliştirme zamanı. Zaman bir araya gelip konuşup tokalaşma zamanı ve sorumlu, sağduyuyla hareket etme zamanı. Biz sorumlu davranıyoruz. Samimi bir gayret içinde olacağız. Güven temelinde bir işbirliği için çaba göstereceğiz. Biz hep 'Önce Türkiye' dedik. 'Her şey Türkiye için' dedik. Kişisel hesaplar içinde olmadık. Partinin menfaatini değil, Türkiye'nin menfaatini hep düşündük. Şimdi de öyle hareket etmek zorundayız. Bu yüzden herkes makulde buluşmalı. Kimse birbirine dayatma içine girmemeli, kendi doğrusunu dikte etmeye çalışmamalı. Bu müzakere demek, uzlaşma kültürü demek, orta yolda makulde buluşmak demektir. Birileri kendi doğrularını dayatırsa, kendi politikalarını dikte ettirirse o zaman anlaşma olmaz. O zaman milletin dediği olur. Millete gidilir. Mesele Türkiye meselesi. Birileri birine koltuk tedarikçisi diyor. Öbürü ona koltuk değneği diyor. Hep koltuk üzerinden siyaseti okuyorlar. Mesele koltuk meselesi değil hizmet meselesi. Türkiye'yi nasıl yücelteceğiz. Hepimizin buna odaklanması bunun için hareket etmesi gerekiyor." 

Son gelişmelerin AK Parti'nin güven ve istikrarın yegane teminatı olduğunu gösterdiğini anlatan Akdoğan, AK Parti'nin Türkiye'nin olmazsa olmaz partisi, birlik ve beraberliğin sigortası, her yerde, her şehirde olan ve her insanı kucaklayan bir parti olduğunu aktardı. 

Akdoğan, kendilerinin sorumlu davrandıklarını vurgulayarak, herkesi sorumlu davranmaya çağırdı.

İftara katılanların Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı tebrik eden ve vatandaşlardan dua isteyen Akdoğan, "Çevremizdeki mazlumlara sahip çıkmaya devam edelim. Türkiye istikrar adası olmaya devam etsin. Türkiye'deki garibana, fakire fukaraya, engelliye sahip çıkmaya devam edelim. Allah birliğimiz beraberliğimizi yüceltsin. Kardeşliğimizi daha da büyütsün. Bu Halil İbrahim Soframız bereketlendirsin" dedi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise her sene olduğu gibi bu sene de Sular Vadisi'nde Başakşehirlilerle birlikte iftar yaptıklarını belirterek, "Sular Vadisi'ndeki iftarımız bir başka oluyor. Sadece bir mahallenin yapmış olduğu en güzel ve en büyük organizasyon. Bizleri buraya sofrayı, masayı sandalyeyi getiriyoruz, sizlerle her ramazanda buluşuyoruz" diye konuştu.

Haber Ara