Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

Akdoğan: PKK'nın tüm hedefleri vuruldu

Yalçın Akdoğan, ''Örgüt bizim o hedefleri bildiğimizi bilmiyordu'' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-30 10:24:23

Akdoğan: PKK'nın tüm hedefleri vuruldu

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Beyaz TV'de katıldığı canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Akdoğan, seçimin güven içinde geçeceğine inandığını belirterek, seçmen iradesine müdahalede bulunanların ağır cezalar alacağını vurguladı.

"HDP neden sizi Çözüm Süreci'nin içinde istemiyor?" sorusuna Akdoğan şu yanıtı verdi:

"İstemiyorlar. Çünkü onların bütün sahtekarlıklarını gördük. Süreci nasıl sabote ettiler, nasıl bozmaya çalışıyorlar, nasıl ayak dirediler, nasıl PKK silah peşinde koşarak başka yollara yöneldi... İstiyor ki kimse bunları konuşmasın. Bu çözümün sahibi biziz. Bunun riskini biz aldık. Her türlü lafı biz işitiyoruz. Gece gündüz bu konuda çaba gösteren biziz. Ben sürecin selameti için bunları eleştiriyorum."

Akdoğan, MHP'nin, 7 Haziran'dan sonraki süreçte AK Parti'ye oyun oynamaya çalıştığını belirterek, "'AK Parti HDP ile birlikte hükümetin içerisine girip bir fotoğraf oluştursun da, zorda kalsın' diye bir kurnazlık yaptılar ama kendi aleyhlerine döndü" dedi. 

TERÖRLE MÜCADELE

Akdoğan, gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken şöyle konuştu: "Devlet hiçbir zaman uyumadı ve bunun gereğini de bugün yapıyor. Bakın Kuzey Irak'ta PKK'nın bilinen bütün hedefleri vuruldu. Yani gidip dağı taşı bombalama değil. Güdümlü füzelerle, doğrudan nokta atışlarla bu hedefler imha edildi ve örgüt, bizim o hedefleri bildiğimizi bilmiyordu. Ama hepsi vuruldu".

MEDYA OLUNCA YARGI DURACAK MI?

Akdoğan, Bugün gazetesi ve KanalTürk'e kayyum atanması konusunda ise "Meseleyi siyasallaştırmaları lazım ki buradan bir şey çıksın. Medyaya dönük bir operasyon olarak bunu takdim etmek de yanlış. Bir işin içerisinde medya olunca orada yargı duracak mı? Yani dokunulmazlık sahibi mi olacak?" dedi.

Haber Ara