Dolar

32,5699

Euro

34,9505

Altın

2.427,08

Bist

9.722,09

Akdoğan: Hiçbir ihanet affedilmeyecek

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Türkiye, dışarıdan gelen saldırıları nasıl püskürttüyse içerideki ihanet şebekelerini de öyle püskürtecek; hiçbir ihaneti affetmeyecektir” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-05 13:54:22

Akdoğan: Hiçbir ihanet affedilmeyecek

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Keçiören Belediyesi'nin Çanakkale Destanını Kartaltepe Kent Ormanına yaptırdığı Çanakkale Anıtı'nın açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Akdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, büyük fedakarlıklar sonucunda kurulduğunu kaydederek, “Türkiye Cumhuriyeti herhangi bir devlet değildir. Şehitlerin kanlarıyla Sulanmış vatan toprağı üzerinde kurulmuş bir devlettir. Çok büyük zorluklarla karşılaştık tarih boyunca. Ama hep kahramanlık destanı yazdık. Bugün de bu milleti tarihten silmek isteyenler, çok ağır mağlubiyetler almış ve bozguna uğramışlardır. Milletin imanlı evlatları bütün oyunları bozmuştur. Bugün de fitne ve ihanet gibi en sinsi silahlarla ülkemizi kuşatmaya çalışanlar, sarsmaya çalışanlar var. Bunlara da eyvallah etmeyeceğiz. Türkiye, dışarıdan gelen saldırıları nasıl püskürttüyse içerideki ihanet şebekelerini de öyle püskürtecek. Hiçbir ihaneti affetmeyecektir. O hainler, Çanakkale ruhuna, şehitlerine ihanet etmiştir. Bu vatana, millete, toprağa, devlete ihanet etmiştir. Kimi açıktan silahla, kimi de sinsice, kalleşçe farklı yollarla ihanet etmiştir. Bunların hiç birine pabuç bırakmayacağız. Bütün bu şer odakları, terör örgütleri, paralel yapısından DHKP-C'sine, PKK'sına hepsiyle kararlı bir mücadele veriyoruz. Onlar şehitlik nedir bilmezler. Bu vatanın evlatları, bu vatan için vücutlarını siper ederler. Kurşunun önüne atlarlar. Bu ruhla buna aynı şekilde devam edeceğiz. O terör odaklarına yaslananlar, gücünü millet iradesinden alanlar karşısında diz çökecekler.

Dünya üzerinde 34 ülkede 78 şehitliğimiz var. Başka hangi ülkenin dünya genelinde bu kadar şehitliği var. Bugün gidin balkanlara hep şehitliklerimizi görürsünüz, Afrika'ya gidin şehitliğimizi görürsünüz. Bu yüzden biz köksüz bir devlet değiliz. Bu hafta da aynı zamanda polis haftası. Polislerimizden şehadet şerbetini içen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Asker de poliste bu milletin bağrından çıkmıştır. Bu yüzden bu millet için bu vatan için canını feda etmektedir. Polisler aynı zamanda demokrasi kahramanıdır. 17 Aralık tarihinde bir darbe girişimi oldu. O ihanet şebekesi, paralel yapı polisleri ve yargıyı kullanarak demokrasiyi, devleti devirmeye çalıştılar. Ama onları bu vatanın evlatları, polisin içinde, emniyetin içinde olan kardeşlerimiz püskürttü. Bütün bu hastalıklı yapılara karşı hep birlikte topyekün bir mücadele vermek gerekiyor. Terörle mücadele sonuna kadar devam edecek. Bütün bu hain yapılara karşı, önemli olan birliğimizi, bütünlüğümüzü korumak. Güvenlik güçlerimiz bugün kol kola, omuz omuza bir mücadele veriyor. Bütün bu şer odakları temizlenene kadar bu mücadele devam edecek. Onlar sadece istismar ederler. Çocukları, kadınları, kızları ölüme sürükler, ellerine molotof verirler. En büyük çocuk istismarını, kadın istismarını yapanlar bu terör baronlarıdır” diye konuştu.

Haber Ara