Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Akdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kılıçdaroğlu’nun '6 milyarı biz verelim, mülteciler AB’de kalsın' açıklamasına tepki gösterdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-11 16:20:57

Akdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Kılıçdaroğlu'nun 6 milyarı biz verelim, mülteciler AB'de kalsın' açıklamalarını hatırlatması üzerine Akdoğan, "Böyle bir insani krizi böyle bir seviyede değerlendirmemek lazım. Burada kurnazlık, kandırmaca, Kayseri pazarlığı vesaire bu konunun ağırlığı ile bağdaşan ifadeler değildir. Türkiye, 4 yıldır bu insani krizle tek başına mücadele etmeye çalışıyor. Şu anda 2 milyon 735 bin civarında Suriyeli Türkiye'de bulunuyor. Harcadığımız para 10 milyar dolar" ifadelerini kullandı.

"İNSANİ BİR GÖREV"

Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin ezberini bozan bir teklifte bulunduğunu belirten Akdoğan, Türkiye'nin AB'yi daha çok taşın altına eline koysunlar diye teklif götürdüğünü ve öncelikle bunun görülmesi gerektiğini ifade etti. "Mesele, Kayseri pazarlığı değildir" diyen Akdoğan, "İnsani bir görevdir. Sadece geçen yıl içinde Türkiye 100 bin civarında insanı kurtarmıştır ve bu herhangi bir tarafla yapılan müzakerelerin sonucu değildir" şeklinde konuştu.

Verilecek olan fonun da Türkiye bütçesi için olmadığını anlatan Akdoğan, "Doğrudan Suriyelilerle ilgili kullanılacak fondur. Burada, Türkiye'nin teklifi AB'nin daha fazla elini taşın altına koyması ile ilgili teklifi özellikle daha fazla göçmen almasıyla ilgili. Böyle birşeyi AB'nin kabul etmesi önemli bir gelişme olacaktır" dedi. Akdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Türkiye içinde 26 tane kampımız var, 10 tane de sınırın hemen karşı tarafında. Sayın Kılıçdaroğlu'na Türkiye'deki kamplarımızı ziyaret etmesini tavsiye ederim. Oradaki Suriyelilerle empati yapması ve Türkiye'nin ne kadar insani hizmet verdiğini görmesi açısından da iyi olur."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara