Dolar

32,5990

Euro

34,8077

Altın

2.502,96

Bist

9.435,31

Akdeniz Plaj Oyunları'na doğru

Akdeniz Plaj Oyunları'na doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 13:06:24

Akdeniz Plaj Oyunları'na doğru
İlk kez düzenlenecek Akdeniz Plaj Oyunları, 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde İtalya'nın Pescara kentinde gerçekleştirilecek.

Türkiye, oyunlarda 6 branşta mücadele edecek. Türk sporcular hentbol (kadın ve erkek), voleybol (kadın ve erkek), plaj futbolu (erkek), paletli yüzme (erkek ve kadın), açık deniz yüzme (erkek ve kadın), deniz kanosu (erkek ve kadın) branşlarında madalya arayacak.

95 kişiden oluşan kafilede 64 sporcu bulunuyor. Oyunlarda ilk olarak yarışacak yüzme branşındaki sporcu ve idareciler yarın İtalya'ya hareket edecek. Hentbol, kano, plaj futbolu, plaj voleybolu ve su altı sporları kafileleri de belli aralıklarla Pescara için yola çıkacak.

Kafile başkanlığını Hayrullah Ozan Çetiner'in yaptığı kafilede, 64 sporcunun yanı sıra 9 idareci, 17 antrenör, 3 doktor ve 2 masör bulunuyor.

Oyunlar, plaj voleybolu, plaj hentbolu, plaj futbolu, paletli yüzme, plaj tenisi, plaj güreşi, açık deniz yüzme, deniz küreği, deniz kanosu, su kayağı ve aquatlon branşlarında düzenlenecek.

Türkiye'nin yanı sıra oyunlara 23 ülke katılacak. Arnavutluk, Cezayir, Andorra, Bosna Hersek, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Mısır, İspanya, Fransa, Makedonya, Yunanistan, İtalya, Lübnan, Libya, Malta, Karadağ, Fas, Sırbistan, San Marino, Slovenya, Monaco, Suriye ve Tunus oyunlarda sahne alacak.

Haber Ara