Dolar

32,3696

Euro

34,9456

Altın

2.325,48

Bist

9.094,68

Akdağ: Sağlıkta dönüşümde 2. dönem başlıyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, '2017’den itibaren sağlıkta dönüşüm ikinci fazını yürürlüğe koymuş olacağız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-06 13:04:30

Akdağ: Sağlıkta dönüşümde 2. dönem başlıyor

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yozgat Valiliğini ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, Yozgat'ın bütün sağlık fotoğrafını ortaya koyacaklarını ve yapılan hizmetleri gözden geçireceklerini belirterek, “AK Parti hükümetleri olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002'den itibaren büyük bir sağlık dönüşüm programı gerçekleştirdik. Şimdi de özelikle 2017'den itibaren sağlıkta dönüşüm ikinci fazını yürürlüğe koymuş olacağız. Bunun stratejisini hazırlıyoruz, faaliyet planlarını yapıyoruz. Hizmetler devam ediyor ama inşallah geldiğimiz noktadan bir üst lige daha çıkmak için ve dünyada sağlık hizmetleri sunmadaki şampiyon ülkesi olmak için gayret sarf ediyoruz” dedi.

"BU YIL İKİ ŞEHİR HASTANESİ HİZMETE SOKULACAK"

Yozgat'a bir buçuk yıl gibi bir zaman içerisinde çok mükemmel bir hastaneyi kazandırdıklarını ifade eden Sağlık Bakanı Akdağ, “Birçok Avrupa ülkesinde bu özelliklere sahip hastane bulmak zordur. Çok mükemmel bir hastaneyi Yozgat'taki kardeşlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Şehir hastaneleri zincirinin ilklerinden birisi olacak. Yani bu yıl içerisinde Yozgat'ta ve Mersin'de iki şehir hastanesini hizmete sokuyoruz. Birçok şehrimizde şehir hastanelerinin yapımı devam ediyor. Şehir hastaneleri meselesi Sayın Cumhurbaşkanımızın adeta sağlıktaki en önemli hedeflerinden biridir. Dolayısıyla bu hastanelerin bir an önce hizmete geçmesi için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Yozgat bunun mükemmel bir misali oldu. Geçmişte küçük bir ilçe hastanesi bile inşası yıllarca süren zaman zaman yılan hikayesine dönen bir durum arz ederdi. Bizi AK Parti olarak aslında daha önceki dönemlerden ayıran en önemli özellik budur. Süratli hareket etmek, yapılan işi en kısa zamanda vatandaşa hizmet alanı haline dönüştürmek” diye konuştu.

"3 YIL İÇERİSİNDE SAĞLIKTA HAMLE YILI OLACAK"

3 yıl içerisinde sağlık hizmetlerinde kaliteyi yükselteceklerini vurgulayan Bakan Akdağ, “Bütün Yozgatlı kardeşlerimi, bütün Türkiye için şunu söylemek istiyorum. Önümüzdeki 3 yıl sağlık hizmetlerinde sürekli olarak kaliteyi yükselttiğimiz, sürekli olarak vatandaşımızın memnuniyetine odaklandığımız yıllar olmaya devam edecek ve hamle yılları olacak. Söylediğim gibi sağlıkta dönüşüm programının ikinci fazını inşallah önümüzdeki 3 yıl içerisinde gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ziyaret anısına Bakan Akdağ'a ametist taşından tespih hediye etti.

Haber Ara