Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

Akçakale Gümrük Kapısı 7 yıl sonra tekrar açıldı

Tel Abyad'ın IŞİD kontrolüne geçmesi ile 7 yıl önce kapanan Akçakale Gümrük Kapısı insani ve lojistik yardımlara açıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-04 10:08:22

Akçakale Gümrük Kapısı 7 yıl sonra tekrar açıldı

Türkiye sınırındaki Akçakale'ye sınır komşusu olan Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyad kenti, 2014 yılında IŞİD'in eline geçti. Türkiye olası terör eylemlerinin önüne geçmek adına Akçakale'deki gümrük kapısını geçişe kapattı ve beton bloklarla güçlendirdi. Barış Pınarı Harekatı ile Tel Abyad'ın terör örgütlerinden temizlenmesinin ardından Akçakale Gümrük Kapısı 7 yıl sonra yeniden faaliyete geçirildi. Her iki ülkenin kapılarının yeniden geçişlere açılmasıyla birlikte Tel Abyad'a yapılacak insani ve lojistik yardım buradan gitmeye başladı.

Her iki ülkenin gümrük kapılarının açılmasıyla birlikte ilçe ekonomisinin canlanacağını belirten Tel Abyad Gümrük sorumlusu Ebu Feyz, "Türkiye sayesinde yaşadığımız Tel Abyad artık güven altındadır. Bundan sonra bu ülkenin halkı olarak yaşadığımız şehrimize sahip çıkmaktır. Gümrük kapısının açılmasıyla birlikte ekonomik bir canlılık yaşanmaya başlandı. Türkiye'de kalan diğer Suriyelilerin de ülkelerine dönüp şehirlerine sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.

Gümrük kapılarının açılmaya başlanmasıyla birlikte insani yardımlar ve lojistik yardım malzemesi taşıyan TIR'lar da giriş- çıkış yapmaya başladı.

Haber Ara