Dolar

32,5984

Euro

34,7848

Altın

2.493,99

Bist

9.524,59

Akbank 'Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Bankası' seçildi

Akbank 'Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Bankası' seçildi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-12 12:19:56

Akbank 'Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Bankası' seçildi
Akbank, Euromoney'nin "Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Bankası" ödülünü alan ilk Türk bankası oldu.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, dünyanın önde gelen finans yayın gruplarından Euromoney tarafından düzenlenen 2016 Mükemmellik Ödülleri (2015 Excellence Awards) sahiplerini buldu.

Akbank, uluslararası bankacılık sektörünün önem verdiği törende, "Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Bankası" seçildi.

Euromoney değerlendirmesinde bu ödülü alan ilk Türk bankası olan Akbank, aynı törende yedinci kez "Türkiye'nin En İyi Bankası" ödülüne layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Binbaşgil, "Akbank'ın sadece Türkiye'nin değil Orta ve Doğu Avrupa'nın da en iyi bankası olduğunu öğrenmek bizler için büyük bir gurur. Türkiye'den bir bankanın bu ödülü alması bankacılık sektörümüz açısından da önemli. Bu başarı tüm Akbanklıların. Bu başarıda tüm Akbanklıların katkısı, emeği var." ifadelerini kullandı.

Binbaşgil, elde ettikleri başarının tesadüf olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Özellikle son 4-5 yılda hızlanarak sürdürdüğümüz vizyoner, belli bir stratejiye dayanan, istikrarlı, azimli ve motive bir takım çalışmasının sonucu. Akbank özellikle son yıllarda müşteri odaklı hizmet modeli, müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini yükselten çalışmaları, yenilikçi ürün ve hizmetleri, Direkt Bankacılık, dijitalleşme, yüksek teknoloji kullanımı gibi konularda Türkiye'de çıtayı daha da yükseltti. Bu dönemde müşterinin tercih ettiği banka olduk. Sürdürülebilirliği her zamanki gibi ön planda tutarak riski de iyi yönettik. Bütün bunların rakamsal gelişimimize çok önemli bir katkısı oldu."


- "Net karı yüzde 36 artırdık"


Binbaşgil, çok kuvvetli finansallara sahip olduklarını, banka olarak net karlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artırdıklarını belirtti.

Bu artışın arkasında 3 temel neden olduğuna işaret eden Binbaşgil, "Daha çok tercih edilmenin getirdiği müşteri gelirlerindeki önemli artış, dijitalleşme ile elde edilen ve dünyaya örnek olabilecek verimlilik düzeyi ve de üstün risk yönetimi... Akbank'ın çok kaliteli bir müşteri portföyü var. 2016'nın ilk çeyreğinde takipteki kredi oranımızı yüzde 2 seviyesinde tuttuk. Sektördeki en düşük takipteki kredi oranına sahibiz. Ekip olarak çeyreklik performansa değil uzun vadeli, sürdürülebilir başarıya odaklıyız. Bu anlayışımız piyasa değerimizin gelişiminde de kendisini gösteriyor. Akbank'ın stratejisi ve ürettiği sonuçlar piyasalarca da kabul görüyor. Akbank yatırımcıların büyük takdirini topluyor." değerlendirmesinde bulundu.


- "Dijitalleşme ve mobil teknolojilere geçen 5 yılda ortalama 100-120 milyon dolar yatırım yaptık"


Binbaşgil, Akbank'ın Euromoney tarafından Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Bankası" seçilmesinde dijitalleşmeye verilen önemin de büyük payı olduğunun altını çizdi.

Dijitalleşmenin bankacılık sektörünün geleceğini belirleyeceğini aktaran Binbaşgil, bu durumu yıllar önce gördüklerini, sıfırdan bir banka yaratırmışçasına engelleyici unsurları ortadan kaldırma yolunda önemli çaba sarf ettiklerini, insan odaklı ve teknolojiyle şekillenen bir dönüşüm başlattıklarını anımsattı.

Binbaşgil, dijital ve mobil kanallarıyla müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına cevap vermeye, hizmet kalitelerini artırmaya devam ettiklerin vurguladı.

Akbank'ta inovasyon kültürünün güçlenmesi için çok çalıştıklarını dile getiren Binbaşgil, şu görüşleri paylaştı:

"Dijitalleşme ve mobil teknolojilere geçen 5 yılda ortalama 100-120 milyon dolar yatırım yaptık. 2015 yılında Türkiye'de dijital bankacılık pazarı yüzde 21 büyürken biz bu alanda yaklaşık yüzde 40 büyüdük. Dijital kanalları kullanan müşteri sayımız 3 milyona, mobil bankacılık aktif müşteri sayımız ise yaklaşık 2,5 milyona ulaştı. Akbank Direkt Mobil, pek çok uluslararası kuruluş tarafından Dünyanın En İyi Mobil Bankacılık Uygulaması seçildi; benchmark gösterildi. 2015 yılında Akbank Direkt Mobil'den yapılan işlem adedi 90 milyondu. Bu rakam 2016'nın ilk çeyreğinde 125 milyona ulaştı. Mobil müşteri aktifliğinde Batı Avrupa bankalarının da önündeyiz.

Akbank'ın dijitalleşme hamlesi, bankanın verimliliğine de yansıdı. 2011-2016 döneminde gelirleri giderlerinden en fazla artan özel banka olduk. Gider-Gelir rasyomuz sadece Türkiye'nin en iyisi değil dünyada da örnek gösterilebilecek nitelikte. Yakaladığımız bu yüksek verimlilik düzeyi, önümüzdeki dönemlerde de Akbank'a önemli rekabet avantajı sağlamaya devam edecektir."


- "Müşterilerimize 4,5 milyon saat daha fazla zaman ayırmaya başladık"


Binbaşgil, son yıllarda binden fazla süreç iyileştirmesi yaptıklarını, bu sayede müşterilerine 4,5 milyon saat daha fazla zaman ayırmaya başladıklarını aktardı. 900'e yakın şubelerinin, mobil ve dijital kanallarının hizmet kalitesini her gün ölçtüklerine işaret eden Binbaşgil, 14 bin Akbanklının her birinin kalite skoru olduğunu, bağımsız firmalar tarafından müşteri araştırmaları gerçekleştirdiklerini, her yıl en üst sıralardaki yerlerini sağlamlaştırmaya çalıştıklarını ve bu stratejilerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Binbaşgil, "Sadece Türkiye'nin değil Orta ve Doğu Avrupa'nın da en iyi bankası olmamızda en büyük pay şüphesiz ki çalışanlarımızın. Bankacılıktaki değişime sadece ayak uydurmak değil bu değişimi yönlendirmek istiyorsanız kaliteli bir çalışan kadrosu şart. Ben de Akbanklılarla ve başardıklarıyla büyük gurur duyuyorum." ifadelerine yer verdi.

Çalışan kalitelerine çok önem verdiklerini ve bu konunun gelecekleri için odak noktası olmaya devam edeceğini belirten Binbaşgil, şunları da kaydetti:

"Türkiye'nin en nitelikli, en iyi eğitimli ve en verimli çalışan kadrolarından birine sahibiz. Çalışanlarımızın yüzde 94'ü üniversite mezunu, bu rakam sektörde yüzde 77. Yüksek lisans ve doktoralı çalışan oranında sektörün ilk sıralarındayız. Genç ve dinamik ülkemizin ihtiyaçlarını daha da iyi karşılamak için insan kaynaklarımıza önemli yatırımlar yapmaya devam ediyoruz.

Akbank'ın Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Bankası seçilmesi, Akbank'ın olduğu kadar Türk bankacılık sektörünün gücünün de bir yansıması. Türk bankacılık sektörü rekabetçi. Sektörümüz yaratıcı. Çok kaliteli insan kaynaklarına sahip. İnovasyona ve teknolojik gelişimlere açık. Ekonomik göstergeleri ve performansı çok iyi. Türkiye bankacılık sektörü dünyanın en iyilerinden. Bizim de Akbank olarak böyle bir sektörün en iyisi seçilmemiz ve bu sayede de Orta ve Doğu Avrupa'nın en iyisi olmamız hepimizi gururlandırıyor. Gelecek başarılar için tüm Akbanklılara şevk veriyor."

Açıklamaya göre, Akbank'ın 4 büyük özel banka arasındaki pozisyonu 31 Mart 2016 itibarıyla şöyle:

Akbank

Net Kar

1

Özkaynak Verimliliği (ROE)

1

Aktif Verimliliği (ROA)

1

Ana Sermaye Yeterliliği

1

Aktif Kalitesi

1

Haber Ara