Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Akar: Talimatlarımı fakslamamış, yırtmışlar

Hulusi Akar, MGK toplantısında söz aldı ve 'talimatlarımı fakslamamış, yırtmışlar' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 11:28:07

Akar: Talimatlarımı fakslamamış, yırtmışlar

TİMETURK I HABER MEKREZİ

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde Hulusi Akar'ın MGK'da yaşananlara dair sarf ettiği bir ifadesini yazdı. Buna göre Akar "talimatlarımı fakslamamış, yırtmışlar" dedi.

AKAR: TALİMATLARIMI FAKSLAMAMIŞ, YIRTMIŞLAR

MGK toplantısında ise Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar söz alıyor, darbe girişiminin yaşandığı gece olanları anlatıyor. Akar'ın sözlerini aktaracağım. Çok çarpıcı bir cümlesi var, onu öncelikle aktarmazsam olmaz. “Birliklere iletilmek üzere verdiğim talimatları fakslamak yerine yırtmışlar.”

O KARAR NEYDİ?

Hulusi Akar, MİT'ten darbe ihbarı aldıklarını, saat 18.00'de MİT Müsteşarı'nın karargâha geldiğini, birlikte “Darbeyi nasıl önleriz” diye toplantı yaptıklarını anlatıyor. “Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'ı darbenin sıklet merkezi olarak gösterilen Kara Havacılığa gönderdim, git bir kontrol et, ‘Komutan yarın İzmir'e gidecek, bir uçak hazırlayın diye talimat ver' dedim” diyor.

MGK ve BAKANLAR KURULUNDA KRİTİK KARARLAN ALINDI

1- OHAL'in ilk kararnamesiyle darbeye karıştığı tespit edilen asker, sivil bürokrasi ve yargı mensupları bir daha kamuya dönemeyecek şekilde ihraç edilecek. Diğer kamu personeliyle ilgili inceleme tamamlandıkça ihraçlar gerçekleştirilecek.

2- FETÖ kaynağı olarak gösterilen lise seviyesindeki Kara, Hava, Deniz ve Jandarma okulları belli bir süreç içinde kapatılacak.

3- Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı lağvedilecek.

4- FETÖ'ye ait üniversiteler kapatılacak. Binalarının yerine yeni üniversiteler kurulacak.

Haber Ara