Dolar

32,3369

Euro

35,2084

Altın

2.246,36

Bist

8.718,11

'Akademisyenlerin gözaltına alınması kimin işine yarar?'

Boğaziçi Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi akademisyenlerinin gözaltına alınması ne anlama geliyor? Ak Parti'nin kurucu ilkelerine uyuyor mu?

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-21 13:50:40

'Akademisyenlerin gözaltına alınması kimin işine yarar?'

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, "Akademisyenlerin gözaltına alınması kiminişine yarar?" başlıklı yazısında Ak Parti'ninkurucu ilkeleri ile çeliştiğini ifade etti. 

İşte Ocaktan'ın yazısının bir bölümü...

"Bana saf diyebilirsiniz, hatta “Senin dünyadan ve Türkiye'den haberin yok, memlekette olup bitenleri görmüyor musun?” diye sitemde de bulunabilirsiniz. Haklı olabilirsiniz, ama 70 milyonu kucaklama iddiasıyla yola çıkan, kuruluş felsefesinde insan haklarını, özgürlükleri ve hukukun üstünlüğünü her şeyin üstünde tutan bir partinin kendi ilkelerini yok sayan bir tutum içinde olabileceğine inanmıyorum, daha doğrusu inanmak istemiyorum.

Çünkü bir hükümet için, iktidarı döneminde kendi gibi düşünmeyen akademisyenlerin, sivil toplum insanlarının gözaltına alınması, bırakın ilkelerini yok saymayı doğrudan kendi ayağına kurşun sıkmak anlamına gelmektir. Üstelik de hükümetin yurt dışındaki bilim insanlarını Türkiye'ye geri döndürmek amacıyla yeni bir teşvik programı açıklamasının hemen ardından Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay ve Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı'nın da aralarında bulunduğu 14 kişinin gözaltına alınmasını akıl ve mantıkla izah etmek mümkün olmadığı gibi, hükümetin hedeflerini de dinamitleyen bir girişimdir. Dışarıdan böyle bir tabloyu seyreden bu ülkenin akademisyenlerinin, pırıltılı zekalarının zihinlerinde nasıl bir Türkiye fotoğrafı canlanacağını herkesin iyi analiz etmesi gerekiyor."

Haber Ara