Dolar

32,5869

Euro

34,7911

Altın

2.508,91

Bist

9.693,46

Akademisyen Fatih Budak'ın kaleminden sağlık yönetimine özgü liderlik kitabı

Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Fatih Budak'ın 'Sağlık Yönetiminde Klinik Liderlik' kitabı Siyasal Kitabevi yayınlardan çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-13 16:16:21

Akademisyen Fatih Budak'ın kaleminden sağlık yönetimine özgü liderlik kitabı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Budak'ın, başta sağlık kurumları olmak üzere üniversitelerin ilgili bölümlerinde okutulabilecek bir nitelikte olan "Sağlık Yönetiminde Klinik Liderlik" kitabı Siyasal Kitabevi yayınlardan çıktı.

Şubat ayında raflarda yerini alan 160 sayfalık kitapta, "Liderlik kavramı, sağlık kurumlarında liderlik, klinik yönetişim, klinik liderlik, klinik liderlik modeli, klinik liderlik ölçeği" gibi konular başlıca ele alınıyor.

SAĞLIK YÖNETİMİNE ÖZGÜ LİDERLİK MODELİ

Kitap, liderlik sürecinde her sektör için aynı uygulama ve değerlendirmeleri dikkate alarak, bir lidere ve bu liderin izleyicilerine odaklanan geleneksel ve modern liderlik yaklaşımlarının aksine, klinik liderlik; sağlık hizmetleri sunumu sürecinde, paylaşılan liderlik kavramını merkezine alan uygulama ve değerlendirmeleriyle, sağlık yönetimine özgü ilk liderlik modeli olarak dikkat çekiyor.

Kitabın, üniversitelerin ilgili bölümlerinde okutulacak bir ders kitabı olarak, akademisyen ve öğrencilere, sağlık kurumlarındaki liderlik modeli geliştirme, değerlendirme ve eğitim süreçlerinde hekimlere, hemşirelere, sağlık yöneticilerine ve politika yapıcılara, konuya ilgi duyan okur ve araştırmacılara, ve kendini bir lider olarak geliştirmek isteyen her bireye faydalı olacağı düşünülüyor.

Haber Ara