Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

AK Partili Zengin hakkındaki paylaşıma tepkiler büyüyor

TBMM Başkanı Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkındaki paylaşıma tepki gösterdi. Şentop, Gül ve Çelik, Özlem Zengin hakkındaki paylaşımı kınadı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-22 09:39:15

AK Partili Zengin hakkındaki paylaşıma tepkiler büyüyor

AK Partili Özlem Zengin hakkındaki paylaşıma tepkiler büyüyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkındaki paylaşımı kınadı.

TBMM Başkanı Şentop: Bu tür alçaklıkların hesabı sorulmalı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik sosyal medya da yapılan paylaşımı kınadı.

Şentop, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Özlem Zengin'e yapılan çirkin ve alçakça saldırıyı lanetlediğini belirterek, "Bu tür alçaklıkların hesabı hukuk içinde mutlaka sorulmalıdır ki hakaret ederek iş yaptığını sanan kirli ve habis karakterlerin hak ettikleri cezayı aldıkları bilinsin." ifadelerine yer verdi. 

Bakan Gül: Hukuk, gereği neyse yapacaktır

Adalet Bakanı Bakan Abdulhamit Gül, Twitter'dan yaptığı açıklamada, sosyal medyada türeyen ahlaksızlık ve itibar suikastlerinin her geçen gün şiddetini artırdığını belirtti.

Adalet Bakanı Gül, "Tokat milletvekilimiz, Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin Hanıma yönelik ahlaksız ve seviyesiz saldırıyı kınıyorum. 

Bu eylemlere karşı hukuk, gereği neyse yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik: Ahlaksız ve saldırgan dil lanetlenmeli

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkındaki paylaşımı kınadı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Zengin'e çirkin ve ahlaksız bir dille saldıranları kınadıklarını ve bu saldırılara siyasi olarak hak ettiği cevabı vermeye devam edeceklerini belirtti.

Hukuk önünde bu çirkinliklerin ve ahlaksızlıkların hesabının sorulacağını kaydeden Çelik, "Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'i hedef alan bu ahlaksız ve saldırgan dil herkes tarafından lanetlenmelidir. Bu dili kullanabilen birinin her türlü kötülüğün peşinden koşacağına kuşkumuz yok. Kötülüğün ahlaksız dilini mahkum ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir sosyal paylaşım sitesinde AK Parti'li Zengin'e ilişkin ifadeleri nedeniyle avukat Mert Yaşar adlı kullanıcı hakkında soruşturma başlattı. 

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çam: HDP'nin bu çirkin tavrını kınıyoruz 

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik paylaşıma bir tepki de AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'dan geldi.
Lütfiye Selva Çam, HDP'nin, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik çirkin yakıştırma ve hakaretlerde bulunduğunu belirterek, "HDP'nin bu çirkin örtbas etme tarzını ve tavrını kınıyoruz. Asla bu gibi yalan ve iftiralar kanlı ellerin kanını örtemez, masum gösteremez." ifadesini kullandı.

Çam, yaptığı yazılı açıklamada, HDP'nin açıktan hiçbir zaman iltisakını inkar etmediği dünyanın en kanlı terör örgütü PKK'nın Gara'da hunharca şehit ettiği 16 vatandaşın acısının tüm yürekleri sardığını kaydetti.

HDP'nin karanlık katliamları gölgelemek üzere kullanmadığı çirkinlik ve yöntem kalmadığını ifade eden Çam, partinin her vesile ile kara propaganda başlatarak AK Parti ve yönetimi aleyhinde kamuoyu oluşturmaya çalıştığını ve FETÖ iltisaklı sosyal hesaplar üzerinden saldırdığını belirtti. 

Çam, "Ahlaksızlığın zirvelerine kadar çıkmış, hayasız ve arsızlıkta sınır tanımamış ne kadar insan müsveddesi var ise onlar da saldırılara geçmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in açıklamalarının önü ve arkası kesilerek çarpıtıldığını belirten Çam, "Video filmlerini sosyal medyada sistemli olarak yayan ve üstüne üstlük bir de yüce Cumhurbaşkanlığı makamını da ahlaksızca işin içine dahil ederek, rezilce yakıştırmaların yapıldığı bir siyasal ortamı oluşturanları nefretle takip ediyoruz ve kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti'li kadınlar olarak 5,5 milyona yakın üyeleriyle Zengin'e yönelik hakaretleri Türk kadınına yapılmış gördüklerini belirten Çam, şunları kaydetti:

"81 ilimiz ve 922 ilçemiz adına tüm üyelerimiz ile birlikte HDP'nin bu çirkin örtbas etme tarzını ve tavrını kınıyoruz. Asla bu gibi yalan ve iftiralar kanlı ellerin kanını örtemez, masum gösteremez." 

AK Parti Grup başkanvekilleri Muş ve Turan'dan kınama

 AK Parti Grup başkanvekilleri Mehmet Muş ve Bülent Turan da, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkında sosyal medyadaki hakaret paylaşımını kınadı. 

Muş, Twitter'daki paylaşımında, Zengin'e yönelik sosyal medyadan yapılan ahlaksız paylaşımı kınadıklarını belirterek, "Bu haysiyetsizliği yapan güruhun nasıl çürümüş bir zihniyete sahip olduğu bir kez daha görüldü. Bu şeref yoksunu reziller elbette hukuk önünde hesap verecekler." ifadesini kullandı.

Turan ise son dönemde, "profesyonelce, aynı ajanstan, tekrarla, yalanla ve yanlışla", Zengin ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yapılan çirkin saldırıların amacının ne olduğunu da bildiklerini vurgulayarak, "Maskeleri bir kez daha düşüyor. Milletimizin anlayışına, irfanına güveniyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Partili Türkkan'dan paylaşıma tepki

 
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik paylaşımı kınadı.

Türkkan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bir meczubun AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile alakalı yazdığı twiti okudum. Siyaseten eleştirmek adına, bir kadının namusuna dil uzatmak kabul edilemez bir durumdur. Kınıyorum." ifadesini kullandı.

 

 

 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara